Arme naturiste pentru războiul cu generalul Iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Făina de muştar "încălzeşte" cizmeleEste ger, dar trebuie să ieşim din casă. Să ne pregătim, deci, pentru frigul care ne va "muşca" la ieşire. Pentru a depăşi cu bine, fără peripeţii,

Făina de muştar "încălzeşte" cizmele
Este ger, dar trebuie să ieşim din casă. Să ne pregătim, deci, pentru frigul care ne va "muşca" la ieşire. Pentru a depăşi cu bine, fără peripeţii, drumurile obligatorii, vom fi prevăzători: să purtăm îmbrăcăminte călduroasă, iar încălţămintea să fie uscată şi căptuşită. Vom presăra în ghete sau cizme făină de muştar. Nu ne apărăm de ger consumând alcool sau fumând. Vom bea ceaiuri calde, nu fierbinţi, cu fructe de pădure. Vom evita să stăm multe ore în picioare, în poziţie fixă. Dacă trebuie să stăm în aer liber, mai multe ore pe zi, ne vom masa picioarele, seara, cu unguente pe bază de camfor. De la primii paşi făcuţi în stradă, efectuăm câteva mişcări de masaj asupra zonelor sensibile - mâini, urechi, nas.

Tratamente pentru degerături
Pentru situaţiile critice, când, totuşi, ne-a afectat gerul, apelăm la câteva soluţii. Pentru degerăturile de gradul I, când pielea este roşie şi tumefiată şi apar mâncărimile, aplicăm o compresă locală cu suc de ceapă sau foi de varză crudă. Putem spăla regiunea degerată şi cu decoct de rădăcină şi frunze de ţelină (acestea se fierb în apă, timp de 2 ore, în următoarea proporţie: 400 g în 3 litri de apă). Foarte eficiente sunt unguentele ce se aplică prin masare uşoară pe locurile afectate de ger. Practic, cele care au în compoziţie gălbenele, sunătoare, rozmarin şi camfor vor ameliora degerătura destul de repede. Mai putem aplica pe locul degerat un unguent camforat cu ulei de parafină, procurat din farmacii sau plafare. Când nu avem nimic la îndemână, primul ajutor constă în masarea blândă a regiunii critice, evitând masajul cu zăpadă; ne adăpostim mâinile sub propriile noastre subsuori sau ale salvatorului nostru. Apoi vom acoperi locul respectiv cu un fular călduros. Pentru celelalte tipuri de degerături: de gradele II, III şi IV, victima trebuie dusă la spital.
Degerăturile de gradul II se recunosc după băşicuţele apărute şi înţepăturile simţite de victimă. La degerăturile de gradul III, pielea este îngheţată, iar temperatura acesteia ajunge la -10 grade Celsius. În această fază se observă şi apariţia unor răni uşoare. Degerăturile de gradul IV produc răni mai adânci.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite