Apa încetineşte procesul de îmbătrânire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa încetineşte procesul de îmbătrânire
Apa încetineşte procesul de îmbătrânire

Persoanele care doresc să-şi menţină aspectul tânăr al pielii şi după vârsta de 40 de ani ar trebui să bea cât mai multă apă, aceasta este concluzia unui studiu recent privind modalităţile prin care putem încetini procesul de îmbătrânire.

Oamenii de ştiinţă din cadrul companiei Procter & Gamble au constatat că îmbătrânirea pielii se produce pe opt căi distincte, fiecare fiind controlată de un set de gene.

În total, cercetătorii au identificat 1.500 de gene responsabile cu menţinerea tinereţii pielii. Dintre acestea, aproximativ jumătate influenţează nivelul de hidratare a pielii, însă acestea acţionează doar  în tinereţe. După vârsta de 40 de ani, aceste gene devin inactive, prin urmare, celulele nu mai sunt hidratate corespunzător şi încep să îmbătrânească.

Specialiştii ne atrag atenţia că, după această vârstă, felul în care va arăta pielea depinde doar de noi. Iar cea mai la îndemână şi ieftină metodă prin care putem ţine ridurile la distanţă este apa. Deşi îmbătrânirea este activată şi de alţi factori, niciunul nu-şi pune amprenta asupra pielii precum lipsa apei.

„Factorul genetic are un impact de 30 la sută asupra procesului de îmbătrânire. Asta înseamnă că, în proporţie de 70 la sută, noi suntem singurii responsabili de apariţia ridurilor. Iar cea mai bună armă care ne ajută să încetinim procesul de îmbătrânire este apa. Rolul ei este de a reînnoi enzimele de la nivelul pielii care au rolul de a păstra fermitatea acesteia”, explică Louise Thomas-Minns, unul dintre cercetători. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite