Antica, un remediu care creşte energia fizică şi mentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antica este un remediu care creşte rapid nivelul de energie fizică şi mentală. Denumirea băuturii provine de la cele două ingrediente folosite la preparare: usturoiul (în Egiptul antic se numea An) şi lămâia (în egiptul antic – Tica).

„Antica este un remediu eficient în afecţiunile digestive şi în disfuncţiile hepato-biliare. Mai mult, băutura detoxifiază rinichii, intestinul subţire, acţionează benefic asupra circulaţiei sângelui, restabilind ritmul cardiac chiar şi după infarct. Şi asta nu este tot. Tonicul poate fi administrat în caz de avitaminoze, de scorbut şi de tuberculoză", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mod de administrare

- Ingrediente: 4 lămâi cu coajă subţire, 3 căpăţâni de usturoi şi doi litri de apă.

- Preparare: Se stoarce sucul lămâilor, coaja rămasă se dă prin maşina de tocat, iar conţinutul se pune într-un vas de sticlă. După aceea, usturoiul se curăţă de coajă şi se zdrobeşte.

Cele două ingrediente se amestecă şi se toarnă într-o oală care conţine doi litri de apă fiartă şi răcită. Compoziţia se macerează la rece timp de 72 de ore. După acest interval, licoarea obţinută se strecoară şi se păstrează la frigider.

Se administrează câte 50 ml, înainte de masă, de patru ori pe zi. După o pauză de zece zile, se continuă cura timp de cinci luni. Dacă este cazul, terapia se poate repeta după o pauză de două luni.

"Antica detoxifiază rinichii, intestinul subţire şi acţionează benefic asupra circulaţiei sângelui."
Eugen Giurgiu
doctor în biochimie

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite