Antibioticele naturale care te scapă de răceală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodiile, strugurii, usturoiul şi propolisul întăresc imunitatea.  Leacurile din plante înlătură primele simptome ale răcelii şi întârzie administrarea tratamentelor medicamentoase.

Consumul de usturoi, ceapă, suc de rodii sau de struguri este recomandat în perioada rece pentru prevenirea virozelor respiratorii. Dacă vă încearcă deja o tuse, vă puteţi ”drege” cu muguri de plop negru de la plafar. Pentru a preveni complicarea răcelilor, consumaţi ceapă, care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Tusea trece cu Muguri de plop şi ceapă

Plopul negru este cunoscut pentru proprietăţile sale antiseptice la nivelul căilor respiratorii. Pe lângă acestea, fitonutriţionistul Eugen Giurgiu recomandă folosirea mugurilor de plop negru în tratarea tusei şi a febrei musculare. Consumul de ceapă este şi el util în tratarea tusei, deoarece are efecte expectorante şi calmante.

 Ceapa este bogată în vitamine şi săruri minerale, în special potasiu, calciu, seleniu şi sulf. Dieta bogată în ceapă împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Rodiile alungă infecţiile

Sucul de rodii este un adevărat rival al ceaiului verde şi al vinului roşu, datorită procentului de antioxidanţi pe care îi conţine. Rodiile alungă infecţiile şi previn o serie de afecţiuni grave, precum bolile neurodegenerative, cancerul şi îmbătrânirea prematură. Propolisul este compus din răşini vegetale, ceară, uleiuri, microelemente, flavonoide şi polen, fiind folosit ca biostimulator.

Propolisul distruge microbii

Terapia cu propolis măreşte rezistenţa fizică şi combate oboseala. Datorită proprietăţilor antivirale, antitoxice şi antiinflamatoare, acest antibiotic este un leac benefic în tratarea virozelor, stărilor febrile, indigestiilor, infecţiilor bucale şi a parodontozelor. Bun pentru combaterea oboselii şi a stării generale proaste este şi sucul de struguri, care are efecte benefice în peste 90 de afecţiuni, de la astm, artrite, până la ulcere.

Beneficiile usturoiului

Usturoiul este considerat cel mai puternic antibiotic natural. Cercetările au scos la iveală faptul că usturoiul conţine mai mult de 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene, dar şi vitaminele C şi B.

Asupra organismului uman, efectele usturoiului sunt numeroase: reduce nivelul zahărului din sânge, ameliorează simptomele astmului şi ale bronşitei şi îmbunătăţeşte circulaţia şi funcţiile inimii. Usturoiul se poate consuma singur sau în diverse tincturi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite