Antibioticele, în topul căutărilor pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii caută pe internet mai ales antibiotice şi medicamente care calmează durerea, arată datele statistice ale Google, date publicităţii de compania Pluriva, specializată în realizarea de software medical.

Potrivit comunicatului companiei, în luna mai a acestui an, pe locul întâi în căutările românilor a fost un antibiotic cu spectru larg, destinat însă bolilor rezistente la tratamentele clasice. Acest medicament are indicaţii în terapia infecţiilor bacteriene ale căilor respiratorii şi este eficient în amigdalite, sinuzite, otite medii, precum şi în infecţii dentare. Doar în luna mai, pentru respectivul medicament au fost înregistrate 14.800 de căutări.

Pe locul al doilea se situează un medicament analgezic destinat tratării durerilor de cap, celor menstruale, dentare, de spate, reumatice şi musculare, cu 12.100 de căutări, iar pe locul al treilea se află tot un medicament destinat atenuării unor sindroame dureroase, cu 9.900 de căutări în luna mai.

Pilulele pentru potenţă, la coada clasamentului

Pe un portal românesc, specializat în căutarea de medicamente în funcţie de stocul disponibil în farmacii, farm.ro, potrivit Pluriva, în topul căutărilor se află două medicamente analgezice, ambele produse în România, iar pe locul al treilea, un medicament recomandat cardiacilor. Sondajul relevă că pilula albastră se află pe locul 14 în căutări.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite