Anghinarea, aliata ficatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rădăcina de anghinare este uşor digerabilă şi are proprietăţi terapeutice notabile: este antitoxică şi elimină surplusul de colesterol din corp.

Mai mult, preparatele pe bază de anghinare cresc apetitul şi ajută la buna funcţionare a ficatului şi a bilei. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în nutriţie şi fitoterapie, recomandă consumul de anghinare şi pentru regenerarea firelor de păr, pentru protecţia rinichilor şi a sistemului nervos. Mai mult, planta are o puternică acţiune antimicrobiană.

Reţeta săptămânii: Salată energizantă cu anghinare

Calorii: 150/porţia

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente: 6 anghinare, 4 roşii coapte, tăiate în felii groase, 100 g măsline, 200 g fasole boabe fiartă, sucul unei lămâi, 50 mg ulei de măsline, o linguriţă de cimbru.  

Preparare: Rupeţi petalele anghinarei şi scoateţi miezul pe care trebuie să-l puneţi în apă rece, ca să nu se înnegrească. Fierbeţi petalele până se înmoaie, apoi lăsaţi-le să se răcească. Amestecaţi toate ingredientele, inclusiv miezul legumei tocat mărunt, şi asezonaţi-le cu ulei de măsline şi cu suc de lămâie. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite