Analize noi indicate de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii ne recomandă să profităm de cele mai noi teste medicale care descoperă cât de mare este riscul să ne îmbolnăvim, înainte ca simptomele să apară. 1. Valori ale proteinei

Medicii ne recomandă să profităm de cele mai noi teste medicale care descoperă cât de mare este riscul să ne îmbolnăvim, înainte ca simptomele să apară.

1. Valori ale proteinei C-reactive

Această analiză măsoară nivelul inflamaţiilor din corpul nostru, proteina C-reactivă fiind produsă de ficat şi apărând în sânge în faza acută a inflamaţiilor. O valoare ridicată a proteinei C-reactive creşte riscul de infarct, cancer de colon, diabet, hipertensiune arterială, anevrism şi de Alzheimer.

2. Nivelul vitaminei D

Vitamina D sau “vitamina soarelui” este produsă de organism când te expui la soare şi este esenţială pentru absorbţia calciului în oase. De asemenea, cercetătorii spun că această vitamină are un rol important în prevenirea cancerului. Cel mai bun mod de a şti dacă dispui de necesarul de vitamina D în organism este să-ţi faci un test de sânge.

3. Infecţia cu Helicobacter pylori

Helicobacter pylori este bacteria responsabilă pentru ulcer şi cancerul la stomac. Infecţiile gastrice cu Helicobacter pylori apar atunci când o persoană consumă alimente contaminate cu această bacterie. Ele pot fi detectate prin testul anticorpilor. Dacă acesta este pozitiv înseamnă că ai avut o infecţie recentă sau în trecut.

4. Rezistenţa la aspirină

Studiile arată că circa 20 la sută din populaţie este rezistentă la aspirină şi are nevoie de o doză mai mare pentru a profita de beneficiile ei. O verificare a rezistenţei la acest medicament este foarte importantă pentru persoanele aflate sub tratament cu aspirină pentru boli cardiovasculare.

5. Nivelul de insulină

Diabetul zaharat de tip 2 este provocat de un exces de insulină cauzat de alimentaţie. Astfel, măsurarea producţiei de insulină de către organism îţi arată dacă rişti să faci diabet, cu mult timp înainte ca simptomele să apară.

Dacă rezultatele arată că riscul este crescut, ai destul timp la dispoziţie pentru a lua măsuri.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite