Amintirile pot fi prezise înainte de formare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la University College London (UCL) au descoperit că mintea trebuie să intre într-o anumită dispoziţie pentru a stoca informaţie nouă. Pentru performanţe optime, creierul

Cercetătorii de la University College London (UCL) au descoperit că mintea trebuie să intre într-o anumită dispoziţie pentru a stoca informaţie nouă. Pentru performanţe optime, creierul trebuie să-şi mobilizeze resursele, nu numai în momentul în care primim informaţiile, ci şi în cele câteva secunde care preced informaţia.
Înainte se credea că activitatea creierului de după un eveniment este esenţială, şi nu cea de dinainte. "Seamănă puţin cu ceea ce fac clarvăzătorii, în sensul în care suntem capabili să prezicem dacă cineva va reţine un cuvânt înainte de a-l vedea", afirmă doctorul Leun Otten, coordonatorul studiului care a fost publicat în Nature Neuroscience. "Se ştia că activitatea creierului se modifică în momentul în care stocăm lucruri noi în memorie, dar acum am descoperit o activitate cerebrală care ne poate spune, în avans, cât de bine va lucra memoria", a afirmat Otten.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite