Alunele de pădure previn bolile de inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energizante naturale, alunele de pădure conţin proteine, acizi graşi esenţiali, vitaminele A, B1, B9, C, alături de minerale precum potasiul (635 mg), fosforul (330 mg) şi calciul (225 mg).

Datorită potasiului, alunele de pădure sunt eficiente atât pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, cât şi ca adjuvante în tratamentul lor. Fructele se consumă crude pentru a-şi păstra proprietăţile nutritive şi medicinale. Pentru gravide, alunele consumate constant în timpul sarcinii (câte zece fructe pe zi) sunt un revitalizant natural.

Reţeta săptămânii

Budincă cu alune
Timp de preparare: o oră
Calorii: 510/porţia
Ingrediente: 700 g carne tocată de pui, 120 g miez de pâine, un pahar de lapte, 4 cepe, 10 linguri ulei, 15 alune, 3 ouă, câte o lingură de zahăr şi de busuioc, sucul unei lămâi, cimbru după gust.

Preparare: Se amestecă miezul de pâine, înmuiat în lapte (stors), carnea tocată, un ou, cepele tocate mărunt şi înăbuşite în ulei. Se frământă acest aluat, se adaugă sucul de lămâie, zahărul, alunele tăiate foarte fin şi busuiocul. Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină şi se pune compoziţia în cuptor.

Deasupra se toarnă cele două ouă amestecate cu laptele rămas de la înmuierea pâinii. Se lasă cratiţa în cuptor, la foc mic, timp de 45 de minute. Se asezonează cu cimbru.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite