Alunele, tonic pentru anemici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alune
Alune

Alunele, considerate un energizant natural, conţin proteine, acizi graşi esenţiali, vitaminele E, B9 şi C, alături de minerale precum potasiul (635 mg), fosforul (330 mg) şi calciul (225 mg).

Ca aliment nutritiv, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie , cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă consumul de alune pentru proprietăţile lor energizante mai ales bolnavilor de diabet şi de tuberculoză, şi persoanelor anemice, copiilor în perioada de creştere, gravidelor şi vârstnicilor. Uleiul de alune este un medicament natural pentru eliminarea paraziţilor intestinali.

Reţeta săptămânii: Budincă cu alune

Timp de pregătire: o oră
Calorii: 510/porţia

Ingrediente: 700 g carne tocată de pui, 120 g miez de pâine, un pahar de lapte, 4 cepe, 10 linguri ulei, 15 alune, 3 ouă, câte o lingură de zahăr şi de busuioc, sucul unei lămâi.

Preparare: Se amestecă miezul de pâine, înmuiat în lapte, carnea tocată, un ou, cepele tocate mărunt şi înăbuşite în ulei. Se frământă acest aluat, se adaugă sucul de lămâie, zahărul, alunele tăiate fin şi busuiocul. Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină şi se pune compoziţia în cuptor. Deasupra se toarnă cele două ouă amestecate cu laptele rămas. Se lasă la cuptor, la foc mic, 45 de minute.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite