Alunele de pădure ne revitalizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alunele sunt energizante, datorită conţinutului bogat în proteine, acizi graşi esenţiali, vitaminele C, E şi B9 şi în minerale, dintre care potasiul, fosforul  şi calciul se regăsesc în cele mai mari cantităţi.

Aceste fructe sunt benefice pentru bolnavii de tuberculoză şi de diabet, fiind un mijloc rapid de vitalizare, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii
Budincă cu alune

Timp de pregătire:
40 de minute
Calorii: 330/porţia

Ingrediente: 500 g carne tocată de pasăre, 3 felii de pâine, un pahar cu lapte, 2 morcovi, miezul de la 20 de alune, 8 linguri de ulei de măsline, 2 ouă, cimbru - după gust, o lingură de zahăr, o lămâie, foi de dafin.

Preparare
: Se amestecă miezul de pâine înmuiat în lapte, carnea tocată, morcovii tăiaţi rondele şi înăbuşiţi în apă cu ulei şi cimbrul. Se frământă aceste ingrediente şi se adaugă sucul de lămâie, zahărul şi alunele zdrobite. Se unge o tavă cu ulei sau cu unt şi se pune compoziţia. Deasupra se toarnă ouăle bătute spumă, amestecate cu laptele rămas. Foile de dafin se pun în compoziţie. Se ţine la cuptor, la foc mic, 45 de minute.

Citiţi sâmbătă în „Adevărul Sănătate“

image

Dosar: Pune preţ pe vederea ta!
Ce afecţiuni pot fura lumina ochilor
Tot ce trebuie să ştii despre sindromul ochiului uscat
Principalele aplicaţii ale tehnicilor de oftalmologie modernă
6 mituri despre digestie
Celulele stem ne asigură viitorul
Aliaţi gustoşi împotriva stresului
Indicaţiile homeopatiei în cazul copiilor
Când divorţul vă bate la uşă

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite