Alimentele pot "repara" creierul
0În Marea Britanie, cercetătorii avertizează că schimbările ce s-au produs în regimul alimentar au efecte nocive asupra creierului. Prin metodele moderne de preparare a hranei, consumul
În Marea Britanie, cercetătorii avertizează că schimbările ce s-au produs în regimul alimentar au efecte nocive asupra creierului.
Prin metodele moderne de preparare a hranei, consumul substanţelor nutritive - vitamine, minerale şi grăsimi esenţiale - s-a diminuat în mod alarmant. O dietă echilibrată, care conţine elemente hrănitoare, poate contribui la buna funcţionare a creierului. Protectorii creierului sunt antioxidanţii, în special acidul alfa-lipoic. Acidul alfa-lipoic previne şi apariţia atacului cerebral şi îi ajută pe pacienţii care au suferit totuşi un astfel de accident să se însănătoşească mai repede. Dintre alimentele bogate în acid alfa-lipoic, la loc de frunte este spanacul. Următoarele locuri în clasamentul surselor ce conţin acest antioxidant sunt ocupate de: inimă, rinichi şi ficatul de vacă, broccoli, roşii, mazăre de grădină, varză de Bruxelles, tărâţe de orez, banane, coajă de portocală şi soia.