Alimentele pot "repara" creierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Marea Britanie, cercetătorii avertizează că schimbările ce s-au produs în regimul alimentar au efecte nocive asupra creierului. Prin metodele moderne de preparare a hranei, consumul

În Marea Britanie, cercetătorii avertizează că schimbările ce s-au produs în regimul alimentar au efecte nocive asupra creierului.
Prin metodele moderne de preparare a hranei, consumul substanţelor nutritive - vitamine, minerale şi grăsimi esenţiale - s-a diminuat în mod alarmant. O dietă echilibrată, care conţine elemente hrănitoare, poate contribui la buna funcţionare a creierului. Protectorii creierului sunt antioxidanţii, în special acidul alfa-lipoic. Acidul alfa-lipoic previne şi apariţia atacului cerebral şi îi ajută pe pacienţii care au suferit totuşi un astfel de accident să se însănătoşească mai repede. Dintre alimentele bogate în acid alfa-lipoic, la loc de frunte este spanacul. Următoarele locuri în clasamentul surselor ce conţin acest antioxidant sunt ocupate de: inimă, rinichi şi ficatul de vacă, broccoli, roşii, mazăre de grădină, varză de Bruxelles, tărâţe de orez, banane, coajă de portocală şi soia.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite