Algele comestibile, surse de iod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Algele marine sunt o sursă excelentă de proteine, de fibre solubile şi de minerale. În acelaşi timp, nutriţioniştii recomandă speciile de alge care se găsesc în China şi în Japonia şi care pot fi procurate din PLAFARE ca alimente-medicament.

„Fără îndoială, algele de mare reprezintă cea mai bogată sursă de iod natural, un factor care influenţează funcţionarea normală a glandei tiroide şi a metabolismului. Pe de altă parte, algele comestibile sunt şi o sursă excelentă de betacaroten, de zinc şi de fier", spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi în nutriţie.

Reţeta săptămânii: Sos de iod

Timp de preparare: 30 de minute

Calorii: 150/porţia

Ingrediente: un pahar de alge uscate (procurate de la magazinele PLAFAR), 500 ml de apă clocotită, câte patru cepe şi patru morcovi de mărime potrivită, 5 boabe de piper, o linguriţă de seminţe de coriandru, 100 ml ulei de măsline presat la rece.

Preparare: Algele se lasă 30 de minute în apă clocotită să se hidrateze. Se curăţă ceapa şi morcovii şi se taie cubuleţe mici, adăugându-se în vasul cu alge. La final, peste alge se pun condimentele măcinate prin râşniţă şi uleiul. Cu sosul obţinut se asezonează salatele de crudităţi. Acestea se ţin la rece 24 de ore, înainte de a fi consumate. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite