Alcoolul, responsabil pentru 10% dintre cazurile de cancer la bărbaţi. Află cât trebuie să bei ca să nu ai probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de alcool în exces nu afectează doar ficatul. Un studiu realizat în opt state europene arată că 10% dintre cazurile de cancer, la bărbaţi, sunt cauzate de consumarea a mai mult de două pahare de tărie pe zi, informeză The Guardian.

Studiul, care prezintă legăturile existente între apariţia diverselor forme de cancer şi obiceiurile alimentare, a dezvăluit faptul că alcoolul este responsabil pentru 10% dintre cazurile de cancer, în rândul bărbaţilor, şi 3% în cel al femeilor. Potrivit studiului, consumul excesiv de alcool poate duce la apariţia unor tunori cancerose în gură, în gât, la ficat şi în esofag.

Alcoolul este responsabil, însă, şi pentru apariţia cancerului la sân sau la colon.

Pentru realizarea studiului, oamenii de ştiinţă au analizat obiceiurile de azi şi de ieri privind consumul de alcool de la circa 364.000 de persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani, din Marea Britanie, Fraţa, Italia, Spania, Olanda, Grecia, Germania şi Danemarca.

Studiul publicat în British Medical Journal arată că mii de cazuri de cancer ar putea fi prevenite dacă oamenii s-ar rezuma la cel mult două pahare de băutură alcoolică pe zi, în cazul bărbaţilor, şi un pahar de tărie, în cazul femeilor.

În 2008, circa 57.600 de bărbaţi din Danemarca, Grecia, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie au dezvoltat diverse forme de cancer ale tractului digestiv superior, ale ficatului şi ale colonului. Mai bine de jumătate dintre aceste cazuri au apărut ca urmare a obiceiului de a bea prea mult.

În acelaşi an, circa 21.500 de femei din cele opt state europene au fost diagnosticate cu cancer. Zonele afecatate au fost tractul digestiv superior, ficatul, sânii. Circa 80% din aceste cazuri su fost puse de medici pe seama consumului de alcool.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite