Albirea părului, reversibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au albit din cauza bolii sau a stresului puternic au o nouă speranţă de redare a culorii naturale a părului, anunţă BBC News. Cercetătorii de la Universitatea Manchester şi

Persoanele care au albit din cauza bolii sau a stresului puternic au o nouă speranţă de redare a culorii naturale a părului, anunţă BBC News. Cercetătorii de la Universitatea Manchester şi Lubeck, Germania, au folosit o moleculă cu scopul de a stimula pigmentul responsabil pentru culoarea părului.

Această metodă urmează să fie testată pe oameni şi nu vizează şi procesul de grizonare naturală a părului. Molecula folosită este foarte asemănătoare hormonilor care stimulează melanina, substanţă pigmentară prezentă în păr. Pentru teste, au fost folosiţi foliculi de la şase femei cu vârste cuprinse între 46 şi 65 de ani.

Medicul Ralf Paus, conducătorul studiului, a declarat că această tehnică ar putea fi utilizată ca un „agent antiîncărunţire“. Procedura este în stadiu de experiment şi încă nu poate fi folosită ca tehnică medicală propriu-zisă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite