Ajutor online pentru dependenţii de alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcohelp este primul program de auto-ajutor pe platformă online destinat persoanelor cu un consum problematic de alcool
Alcohelp este primul program de auto-ajutor pe platformă online destinat persoanelor cu un consum problematic de alcool

Aproape 1.000 de persoane au fost ajutate până acum de programul Alcohelp, demarat în urmă cu un an de membrii Alianţei pentru Lupta Împotriva Abuzului şi Toxicomaniilor (ALIAT).

Alcohelp este primul program de auto-ajutor pe platformă online destinat persoanelor cu un consum problematic de alcool.

Pe www.alcohelp.ro, orice utilizator de internet poate găsi informaţii despre consumul de alcool şi teste de autoevaluare a acestuia. În plus, în condiţii de anonimat şi de confidenţialitate, se poate intra în legătură cu medicii şi cu psihologii ALIAT, dar şi cu ceilalţi utilizatori ai site-ului. Din iunie,caravana Alcohelp a vizitat 11 oraşe din ţară, pentru a stabili şi un contact direct între specialişti şi potenţialii beneficiari ai site-ului.

Consumul constant, riscant

Două beri de 330 ml sau două pahare de vin reprezintă cantitatea maximă de alcool pe care un bărbat o poate consuma zilnic, iar aceasta se reduce la jumătate în cazul femeilor. Însă nu doar abuzul de alcool reprezintă un risc, atrag atenţia coordonatorii Alcohelp.

„Dacă o persoană consumă alcool şi se urcă la volan sau obişnuieşte să bea în fiecare seară, pentru că a observat că adoarme mai uşor, ea se expune unui risc. Discuţia despre consumul de alcool vizează mai multe probleme decât cele care ţin de abuz şi de dependenţă", subliniază medicul psihiatru Eugen Hriscu, directorul executiv al ALIAT şi managerul programului Alcohelp.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite