Afinele reglează nivelul tensiunii arteriale şi protejează inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terapia cu decoct din afine durează 14 zile
Terapia cu decoct din afine durează 14 zile

Cercetătorii de la Centrul de Boli Cardiovasculare al Universităţii Michigan au demonstrat că o dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea de pe talie. Studii anterioare au scos la iveală că talia groasă creşte riscul bolilor cardiovasculare.

Mai mult, consumul de afine (inclusiv fructele congelate) oferă protecţie pentru inimă persoanelor care suferă de sindrom metabolic. Efectul benefic se datorează antocianidinelor, substanţe prezente în compoziţia afinelor, care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge, formarea cheagurilor de sânge în artere şi previn creşterea tensiunii arteriale.

Foarte bogate în fibre, în vitamine (B1, P şi C) şi în minerale precum fosforul, calciul, magneziul, potasiul, afinele (Vaccinium myrtillus) contribuie la detoxifierea organismului. „În anotimpul rece, sunt recomandate curele cu afine sau cu diferite preparate din aceste fructe.

Infuzia, siropul şi decoctul din boabe uscate sunt eficiente în peste 100 de afecţiuni, de la cele hepatice, de plămâni şi până la cele digestive", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mod de folosire

Decoctul din boabe de afine se prepară din 25 de boabe uscate care se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Apoi, se lasă la infuzat 10 minute. Toată cantitatea se bea pe parcursul unei zile. Pentru colibaciloză şi pentru colite, terapia durează 14 zile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite