Acidul folic previne hipertensiunea la femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acidul folic care se gaseste in fructele si legumele proaspete ar putea preveni hipertensiunea arteriala la femei, datorita efectului sau de relaxare a vaselor sangvine, sustin cercetatorii americani.

Acidul folic care se gaseste in fructele si legumele proaspete ar putea preveni hipertensiunea arteriala la femei, datorita efectului sau de relaxare a vaselor sangvine, sustin cercetatorii americani. Totusi, acestia spun ca acidul folic nu are nici un efect asupra tensiunii arteriale atunci cand este absorbit prin consumul de fructe si legume, ci numai dozele mari sub forma de supliment alimentar. "Este primul studiu extins care evidentiaza o legatura intre absorbtia de acid folic si prevenirea hipertensiunii. Desi concluziile acestui studiu sunt incurajatoare, nu suntem inca pregatiti sa recomandam femeilor sa ia acid folic in doze mari pana cand nu se vor realiza studii suplimentare", a declarat dr. John Forman, cel care a condus studiul. Cercetarea a fost efectuata pe doua grupuri de femei. Prima etapa a avut loc intre anii 1991 si 1999 pe 93.803 de femei cu varsta intre 27 si 44 de ani, iar a doua intre 1990 si 1998 pe un numar de 62.260 de femei, cu varsta intre 43 si 70 de ani. Participantele nu aveau antecedente de hipertensiune arteriala. Informatiile privind consumul de suplimente alimentare cu acid folic au fost extrase din raspunsurile la chestionare, actualizate la fiecare patru ani, au precizat cercetatorii. "In cazul femeilor mai tinere, care isi administrau cel putin trei mii de micrograme de acid folic pe zi, am observat o scadere cu 46 la suta a riscurilor de hipertensiune prin comparatie cu cele care absorbeau mai putin de 200 de micrograme pe zi", a mai spus dr. John Forman.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite