ANSVSA va începe controlul de igienă în taberele de copii din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va începe de marţi, controlul zilnic în taberele de copii din toată ţara.

Taberele de copii din toată ţara vor fi controlate de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) începând de marţi, 4 august. Acestea trebuie să respecte regulile de igienă alimentară, altfel orice neregulă găsită va fi sancţionată conform legislaţiei în vigoare.

Din păcate, în ultima perioadă, am avut câteva exemple nefericite în care copiii trimişi de părinţi în tabere şcolare şi-au petrecut vacanţa prin spitale. Astfel de lucruri nu mai au voie să se întâmple. Decizia pe care am luat-o la nivelul Autorităţii are ca scop tocmai prevenirea unor astfel de situaţii provocate de inconştienţa unor astfel de agenţi economici”, a explicat preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea.

Inspectorii din cadrul serviciilor de inspecţii, siguranţa alimentelor şi de igienă veterinară din cadrul Direcţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene vor face controale în fiecare dimineaţă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite