3 lucruri inedite despre sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stimulează mecanismele naturale de apărare împotriva bolilor, alungă durerile de cap şi combate depresia. Majoritatea studiilor despre sex ajung la o concluzie comună: nu există nicio altă activitate care să ofere la fel de multe beneficii pentru sănătatea fizică şi pentru cea psihică.

În primul rând, activitatea sexuală constantă acţionează pozitiv asupra psihicului. „O viaţă sexuală activă întăreşte stima de sine. De aceea, persoanele active sexual se simt mai împlinite şi mai încrezătoare. În plus, activitatea sexuală creşte rezistenţa la stres", spune psihoterapeutul Lena Rusti de la Mentarex Consult din Bucureşti. Am putea concluziona, de asemenea, că persoanele care fac sex în mod regulat se descurcă mai bine şi la serviciu.

1 „Medicament" antidurere

Specialiştii le recomandă femeilor care se confruntă frecvent cu dureri de cap să facă mai mult sex. Explicaţia este că, în timpul orgasmului, în corp se eliberează un nivel ridicat de endorfine, hormoni care atenuează în mod natural durerile. De fapt, studiile au demonstrat că sexul acţionează ca adjuvant în tratarea mai multor probleme de sănătate, de la hipertensiune arterială până la alergii. De altfel, sexul a fost denumit „antihistaminic natural" de unii specialişti.

Şi sistemul imunitar devine mai puternic în cazul persoanelor active sexual, astfel că acestea se îmbolnăvesc mai rar. În secolul al XIX-lea, nu doar sexul cu un partener era considerat benefic pentru sănătate, ci şi utilizarea vibratorului. Mai exact, această jucărie sexuală era utilizată în anii 1800 pentru tratarea „isteriei" feminine (tulburări psihice şi emoţionale).

2 Ţelina face bărbaţii mai atrăgători

Atunci când mănâncă ţelină, bărbaţii emit un nivel ridicat de feromoni. „Consumul de ţelină de către bărbaţi determină activarea unor molecule de androstenon şi de androstenol. Aceşti feromoni îi incită atât pe ei, cât şi pe partenerele lor care simt mirosul aparte produs de corpul bărbaţilor după ce mănâncă ţelină", explică medicul Alan Hirsch, autorul cărţii „Scentsational Sex".

3 Mâinile lui, importante pentru ea

Un studiu al cercetătorilor coreeni a demonstrat că dimensiunea degetelor de la mâini ale bărbaţilor este un indicator pentru dimensiunea penisului. Potrivit oamenilor de ştiinţă, cu cât diferenţa de lungime dintre arătător şi inelar este mai mică, cu atât şansele ca bărbatul să fie mai bine dotat sunt mai mari. Diferenţa este dată de expunerea la hormoni masculini în viaţa intrauterină. Astfel, cu cât nivelul de testoste­ron la care sunt expuşi feţii de sex masculin în uter este mai mare, cu atât organele sexuale sunt mai dezvoltate în viaţa adultă. 

Punctul G există

Studiile au dovedit că punctul G, denumit astfel de ginecologul Ernst Gräfenberg, este situat între vagin şi uretră, dar nu toate femeile îl au. De altfel, un studiu realizat la Universitatea „Aquila" din Italia a arătat că ţesutul din această zonă este mai gros în cazul femeilor care ating orgasmul prin stimulare vaginală. Doar 20-25% din femei au orgasm vaginal.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite