Cum să vă recuceriţi bărbatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii americani în psihologia cuplului oferă femeilor căsătorite câteva soluţii pentru a resuscita pasiunea soţilor În cazul în care sunteţi căsătorită de mai mulţi ani

Specialiştii americani în psihologia cuplului oferă femeilor căsătorite câteva soluţii pentru a resuscita pasiunea soţilor

În cazul în care sunteţi căsătorită de mai mulţi ani cu un bărbat, vă mai amintiţi fiorul unei noi relaţii amoroase? Emoţii când "el" trebuia să apară la întâlnire, inima vă bătea mai repede când îl vedeaţi, dorinţa creştea în preajma lui.

După ani şi ani de căsnicie, toată această furtună de senzaţii şi sentimente s-a cam potolit, iar rutina domestică s-a aşternut iremediabil în cuplu. Specialiştii în comunicare şi psihologie a cuplului de la Institutul de Psihologie Socială, din Connecticut au pus la punct câteva strategii care vă pot face să simţiţi din nou pasiunea alături de iubitul sau soţul dumneavoastră.

Studiul a analizat tocmai acele cupluri care se iubesc, dar s-au pierdut în grijile vieţii de zi cu zi. Ca în orice caz de revitalizare, se pune problema spargerii monotoniei. În primul rând, petreceţi câteva minute studiind mai mult obiceiurile şi preferinţele soţului sau iubitului.

Încercaţi să vă amintiţi ce v-a atras la început la el, ce vi s-a părut sexi, încercaţi să-l priviţi ca pe un străin, ca pe un "bărbat încă necucerit". Abia apoi faceţi un plan şi treceţi la acţiune. Încercaţi să condimentaţi viaţa sexuală pe care o aveţi împreună. De exemplu, susţin specialiştii, una dintre cele mai atrăgătoare fantezii ale bărbaţilor este să-şi vadă iubita în timp ce fac amor. În mod cert, orice bărbat a visat acest lucru de mai multe ori.

Tocmai de aceea, explică psihologii, nu este nicio ruşine să încercaţi să faceţi dragoste "la vedere", fără prea multe ascunzişuri. Un mic show sexy este bine-venit pentru a-i trezi din nou pasiunea. Una din cheile succesului este să-l faci pe el să se simtă din nou dorit şi iubit.

De exemplu, de cât timp nu i-ai mai sărit în braţe atunci când a intrat pe uşă? Să-l săruţi şi, dacă sunteţi singuri acasă, chiar să-l duci direct în dormitor spunându-i ce dor ţi-a fost de el?

Secrete de bărbat

Pe de altă parte, psihologii de la institutul din Connecticut sunt de părere că o serie de reproşuri pe care le faceţi doar ca pe nişte glume îl pot frustra serios pe iubitul dumneavoastră. Care sunt reproşurile pe care nicio femeie n-ar trebui să le facă unui bărbat pe care îl doreşte aproape? În primul rând, nu trebuie să vă legaţi de părul lui (sau mai degrabă de lipsa lui de păr), de portofel, de salariu şi, nu în ultimul rând, de dimensiunile organului său sexual.

Pentru că acestea sunt lucruri pe care un bărbat nu le poate schimba decât în mică măsură sau deloc şi, mai ales, îl fac să se simtă comparat cu alţi bărbaţi mai bine dotaţi. Ce alte secrete ale bărbaţilor ar mai trebui să ştiţi. Anume că bărbaţii iubesc cu ochii, că le place să privească, într-un cuvânt, să fie stimulaţi vizual, dar puţine femei ştiu că, în proporţie de aproximativ 70%, bărbaţii se declară foarte excitaţi dacă iubita îi leagă la ochi în timpul actului sexual.

Jocurile dragostei

De asemenea, n-ar fi rău să reinstituiţi pentru o bucată de vreme obiceiuri pe care le aveaţi la începutul relaţiei. Întrebările acelea prin care cereţi voie sunt, potrivit psihologilor, un joc foarte plăcut în dormitor. Întrebări nevinovate de genul: "Pot să pun mâna...?" sau "Pot să te sărut aici?" au un efect remarcabil, explică specialiştii în relaţii de cuplu.

O descriere cât mai exactă a dorinţelor, şuşotită la urechea lui, va avea un efect şi mai bun. În plus, aceste întrebări vor reda senzaţia că mai sunt lucruri de descoperit, că nu totul ar putea fi permis.

Un alt truc care funcţionează perfect este să vă alintaţi unul pe celălalt, să vă excitaţi reciproc şi, când "temperatura" începe să devină fierbinte, să vă amânaţi plăcerea până când nerăbdarea va deveni insuportabilă.

Psihologii mai spun că, dacă oamenii ar putea petrece câteva momente închipuindu-şi viaţa fără celălalt, cu toate dezavantajele şi lipsurile, atunci ar realiza mai bine cât de preţios este cel alături de care trăiesc.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite