Cum ne pregătim pentru pârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele de calitate ne conferă siguranţă şi ne ţin departe de accidente Pentru a vă bucura din plin de activităţile sportive de sezon, specialiştii vă sfătuiesc să cumpăraţi

Produsele de calitate ne conferă siguranţă şi ne ţin departe de accidente

Pentru a vă bucura din plin de activităţile sportive de sezon, specialiştii vă sfătuiesc să cumpăraţi echipamente numai din magazinele de specialitate. Astfel veţi fi siguri de calitatea produselor achiziţionate. Oferta este generoasă pentru toate vârstele, indiferent dacă sunteţi începător sau avansat.

Înălţimea, greutatea şi experienţa sunt esenţiale atunci când vă hotărâţi să cumpăraţi schiuri. "Un începător are nevoie de schiuri mai scurte şi moi, un schior bun trebuie să aleagă schiuri mai lungi şi tari", ne-a spus Iulian Ştefan, angajatul unei firme care importă echipamente pentru sporturile de iarnă.

Este important de ştiut că mărimile nu sunt calculate în centimetri "adevăraţi", ci în funcţie de înălţimea celui care le poartă. Şi greutatea schiorului este importantă. Modelele de schiuri destinate femeilor, de exemplu, au o greutate mai mică. Acestea sunt de obicei notate cu "Lite", "Lady", sau "Woman". Produsele pentru copii au specificaţiile "Junior", sau "J".

Alegeţi clăpari comozi

Legăturile de schi nu trebuie să fie nici prea largi, nici prea strânse pe picior. Potrivit lui Iulian Ştefan, "legăturile de tip diagonal sunt mult mai sigure, iar accidentările la nivelul genunchiului devin aproape imposibile".

În cazul clăparilor, regula de bază este comoditatea în poziţia închisă. Dacă vârful piciorului atinge vârful clăparului, trebuie să căutaţi o mărime mai mare. Piciorul are voie să se mişte în două puncte: degete şi călcâi. Pentru schiorii mai buni se recomandă clăparii mai tari.

Snowboardul şi patinele, alte variante de distracţie

Sania, patinele sau placa de snowboard pot fi o altă variantă de distracţie. "lungimea snowboardului trebuie să fie la 90% din înălţimea celui care o foloseşte. O placă prea lată îngreunează concentrarea greutăţii pe vârfuri sau pe călcâie, în timp ce una prea îngustă va fi cel mai scurt drum către accidente", a explicat Iulian.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite