Ce se poartă anul acesta în brad?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Clasicele globuri de sticlă au fost înlocuite cu cele din polistiren, iar beteala - cu fundele din panglici. Brazi artificiali negri, globuri din polistiren şi funde din panglici. Acestea

>> Clasicele globuri de sticlă au fost înlocuite cu cele din polistiren, iar beteala - cu fundele din panglici.

Brazi artificiali negri, globuri din polistiren şi funde din panglici. Acestea sunt ultimele tendinţe în materie de ornat pomii de Crăciun propuse de designeri. Pentru a obţine o atmosferă de sărbătoare nu trebuie să neglijaţi nici ghirlandele decorative, suporturile lumânare sau podoabele în formă de îngeraşi.


Pomul de Crăciun rămâne vedeta casei şi a sărbătorilor de iarnă. Ornamentele nu mai sunt însă ce erau odinioară. Clasica beteală a fost înlocuită cu fundele din panglici, iar globurile din sticlă au fost înlocuite cu cele din polistiren. "Dacă vă hotărâţi să alegeţi un brad artificial, trebuie să ştiţi că au apărut şi de culoare neagră", aflăm de la Florentina Suciu, vânzătoare la un magazin din Capitală.

Designerii propun pentru împodobirea pomului trei variante: clasic, modern sau nonconformist. "Cea mai accesibilă decorare a brazilor este cea cu panglică şi globuleţe", ne spune designerul Ionuţ Popa. Pentru un aspect plăcut este de preferat ca amplasarea globurilor mari să se facă pe ramurile de la baza bradului, iar cele mai mici pe ramurile de sus. Instalaţia de lumini trebuie să se îmbine cu figurinele-îngeraşi şi Moş Crăciun.


În cazul abordării unui stil modern, bradul trebuie să aibă una sau maximum două culori contrastante: roşu-auriu sau alb-albastru", adaugă designerul. Panglica se foloseşte din abundenţă, iar în vârful bradului puteţi opta pentru figurina unui înger. Nonconformiştii pot înlocui globurile cu CD-uri şi pot agăţa în brad tot felul de accesorii precum fluturi, clovni sau chiar conuri de pin acoperite cu spray argintiu.

Brăduţ şi în bucătărie

"Ghirlandele şi panglicile pot da un aer de sărbătoare în casă, iar pentru grădină şi balcon puteţi apela la instalaţii sau perdele luminoase pe care să le aprindeţi seara", ne sfătuieşte Ionuţ Popa. Bucătăria poate fi şi ea ornată cu un brăduţ mic în care să agăţaţi pliculeţe cu condimente, covrigi, coşuleţe sau biscuiţi. Pentru masa de Crăciun puteţi apela la căni cu oameni de zăpadă, ceainicul în formă de Moş Crăciun, solniţe brăduţi sau chiar servicii întregi decorate cu brăduţi şi moşi. Şerveţelele roşii sau verzi nu trebuie să lipsească nici ele.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite