Nunta regală, prea puţin prietenoasă cu mediul: 6,765 tone de dioxid de carbon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nunta regală britanică dintre Prinţul William şi Kate Middleton a generat de zece ori mai multe gaze cu efect de seră decât Palatul Buckingham într-un an întreg, potrivit primei analize a amprentei de carbon.

Evenimentul a generat aproximativ 6,765 de tone de dioxid de carbon, adică de 1,230 de ori mai mult decât emisiile anuale ale unei case britanice normale.

Cea mai mare parte a carbonului este generată de oaspeţii internaţionali precum David şi Victoria Beckham, care au zburat de la Los Angeles şi de regalităţile străine, precum şi de transportul folosit de miile de oameni care au venit la Londra special pentru a-i vedea pe Will şi Kate în ziua cea mare.

În rest, prinţul Charles merită felicitări pentru eforturile depuse pentru ca evenimentul să fie cât mai "verde" posibil. Mâncarea oferită la petreceri a fost locală şi de sezon, florile şi plantele folosite vor fi donate sau replantate, multe deşeuri vor fi reciclate, iar luminile au fost stinse acolo unde nu era neapărată nevoie de ele.

Toate documentele legate de nunta Prinţului William au fost imprimate pe hârtie reciclată, iar cuplul le-a cerut invitaţilor să planteze pentru ei copaci şi să facă donaţii mai multor organizaţii, inclusiv celor de mediu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite