„Nu plec până nu îmi văd prinţul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni veniţi din toate colţurile Marii Britanii, s-au instalat, în corturi, lângă catedrală, ca să fie siguri că văd nunta de aproape. Amatorii sunt echipaţi cu tot ce la trebuie: de la umbrele (celebra vreme londoneză nu va face excepţie pentru familia regală) la cremă de soare.

Oamenii care vor urmări din stradă nunta regală încep să-şi ocupe locurile în faţa Catedralei Westminster Abbey. Cei care şi-au instalat scaunele şi corturile în primul rând nu-şi vor părăsi locul până când nu îi văd pe Kate şi William căsătoriţi. „Am ajuns aici acum", spune Katie, „şi nu plec până când nu-mi văd prinţul. Este prinţul nostru, avem şi noi ceva de care să fim mândri, e important să fiu aici. Nu ştiu de ce, dar e important". Katie spune că distracţia merită deranjul: „Nu ar fi fost suficient să văd nunta la televizor".

Citiţi şi:

VIDEO Englezii fac pariuri trăsnite legate de nunta regală

Echipaţi cu saci de dormit, corturi, pături, mâncare, termosuri, geci de ploaie şi loţiune de soare, englezii au venit din toate colţurile ţării în piaţa din faţa Catedralei Westminster. Juliette, 52 de ani şi Jenna, 26 de ani, mamă şi fiică, au venit tocmai din sud -vestul ţării, din Cornwall. „Vrem să le spunem strănepoţilor noştri că am fost aici. Nu ne e frig, avem haine de ploaie şi saci de dormit". 

Cei care nu s-au trezit de dimineaţă au pierdut locurile din primul rând. „Am ajuns târziu", spun Berniy, 65 de ani şi Liz, 61 de ani din Chester.  „Atmosfera este grozavă, suntem ca o comunitate aici. Faptul că William se căsătoreşte este un bonus. Mie-mi place viaţa şi-mi place să sărbătoresc cum se cade momentele fericite", spune Berniy de pe scaunul său, îndreptat către Catedrala Westminster. Cozile sunt animate chiar şi de jocuri şi voci de copii mici. Robert, 24 şi soacra sa Sue, 63 au venit din Hertfordshire împreună cu William, de numai 2 ani.

„Nu ştiu cum e să ai un prinţ"

Nancy McCoy, 65 de ani, a venit tocmai din California pentru a-i vedea pe Kate şi pe William căsătorindu-se. „Îmi place atât de mult familia regală, este fascinantă, nunta aceasta nu se compară cu niciun alt eveniment de acum. Noi nu avem aşa ceva, nu ştim cum este să ai un prinţ". Nancy spune că admiraţia sa pentru prinţesa Diana a făcut-o să-şi plănuiască  de ani de zile această vizită în Anglia. „Ştiam că voi veni aici cu cortul de mult timp, e un eveniment important în viaţa mea", a mai spus Nancy.  Nunta va începe mâine dimineaţă la ora 10.00. Kate va veni însoţită de tatăl ei, Michael, iar William va pleca împreună cu fratele său, Harry.

Turul locurilor „de fiţe" ale cuplului

Pe lungul drum de la prietenie la căsătorie, Prinţul William şi Kate Middleton au transformat simple clădiri în monumente ale iubirii lor. Jurnaliștii „Adevărul Europa" s-au alăturat turului Londrei pe jos și au tras cu ochiul la toate locurile dragi cuplului britanic regal. Turul duce zilele acestea pe la Universitatea St. Andrews, unde s-au cunoscut cei doi ca tineri studenţi, pe la Palatul St. James, unde au făcut poza de logodnă, dar şi pe la barul polinezian Mahiki, unde prinţul şi-a înecat amarul în timpul scurtei despărţiri de Kate în 2007.

Nu este uitat Burberry, primul magazin care a creat un palton milităresc pentru prinţii de la Buckingham, nici Garrard, magazinul de unde prinţesa Diana și-a achiziţionat faimosul inel - victimă a mii de replici chinezești - pe care Kate Middleton îl poartă acum. Pe „traseu", e şi Jigsaw, magazinul preferat al lui Kate.

image

Lobb este magazinul care confecţionează pantofii pentru William și Charles, precum și alţi membri regali și invitaţi la nuntă. Lobb face pantofi pentru familia regală de generaţii întregi - cei mai vechi angajaţi i-au cunoscut pe Prinţul Charles și pe regina Elisabeta.
Într-un grup de 22 de turiști, doar cinci oameni erau vizitatori - restul, înarmaţi cu microfoane, camere video și foto, jurnaliști din toată lumea. „Peste tot, în ziare, reviste, nunta regală este un produs foarte bine vândut la noi. Noi preferăm însă să facem acum turul și să nu ne amestecăm în nebunia de vineri de la nuntă", spune Katia, ce face parte din grupul „Walking Tours". Nu numai pregătirile de nuntă sunt în toi însă: vineri vor avea loc şi peste 2.000 de petreceri în stradă.

Cum vor fi aşezaţi nuntaşii

Lista celor aproape 2.000 de invitaţi la nunta Prinţului William cu Kate Middleton a fost confirmată de Casa Regală britanică, precum şi aşezarea acestora în Catedrala Westminster. Cel mai aproape de miri vor sta familiile acestora. Regina Elisabeta a II-a, alături de Ducele de Edinburgh, Prinţul Charles împreună cu Camilla Parker, Ducesa de Cornwall şi Prinţul Harry vor sta în primul rând. 

Peste 45 de case regale din întreaga lume vor fi reprezentate la nuntă, inclusiv Danemarca, Norvegia, Spania, Thailanda şi Maroc. Din România vor fi prezenţi Regele Mihai I, Principesa Margareta, Principele Radu, dar şi contele şi contesa Kalnoky, administratorii proprietăţilor Prinţului Charles din Transilvania. Unul dintre cadourile pentru cuplul regal, din partea Principesei Margareta, semnat de creatorul de încălţăminte şi accesorii Dan Coma, este o ramă dublă pentru fotografii, din şevro (piele fină - n.r.), în culoarea roşie a drapelului englez, ornată cu motiv floral din foiţă de aur, iar la exterior sunt iniţialele Casei Regale britanice, după cum a dezvăluit creatorul.

image

Ţinutele Principesei Margareta poartă semnăturile creatorului de modă spaniol Arasa Morelli, dar şi ale Doinei Levintza, Christine Kostoff şi Dan Coma. Palatul St. James a confirmat şi prezenţa Prinţului Salman bin Hamad Al Khalifa al Bahrainului, care iniţial anunţase că nu poate participa din cauza violenţelor din ţara sa.

Printre fericiţii muritori de rând care vor asista la cununie, alături de aristocraţi, personalităţi politice şi celebrităţi se numără şi Martin Fidler, măcelarul micului sat Berkshire în care mireasa, Kate Middleton, a crescut, şi soţia acestuia, Sue, scrie „Le Figaro". Lista celebrităţilor îi include pe Elton John, David şi Victoria Beckham, Guy Ritchie şi Rowan Atkinson, bun prieten al Prinţului Charles. Şi sportivi au primit invitaţii cum ar fi campionul olimpic la nataţie Ian Thorpe, care a anunţat recent că revine în activitatea competiţională. Thorpe l-a cunoscut anul trecut pe Prinţul William şi îi susţine acţiunile caritabile. Vor fi prezenţi şi membri ai personalului de serviciu.

„Încasatorul de gloanţe"

Un agent de pază aflat în apropierea trăsurii regale va acţiona ca „încasator de gloanţe" în eventualitatea unui atac asupra prinţului William, în timpul ceremoniilor.

image
Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite