Kate Middleton reînvie poveştile cu Cenuşăreasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interesul pentru cei doi este atât de mare, încât nunta lor va fi mai urmărită decât cea a Dianei cu Prinţul Charles. William de Wales şi Kate Middleton se vor căsători după o relaţie de 10 ani marcată de suişuri şi coborâşuri.

Prinţul William de Wales şi Catherine „Kate" Middleton se căsătoresc la 29 aprilie, în faţa a 1.900 de invitaţi şi sub privirile a peste două miliarde de telespectatori. Această nuntă are loc după un deceniu de la debutul poveştii de dragoste care fascinează Marea Britanie şi nu numai. Febra evenimentului a cuprins de mult Regatul Unit, nunta fiind un bun prilej de afaceri pe timp de criză, cu un an înainte de Jocurile Olimpice de la Londra şi  Jubileul Reginei.

Citiţi şi:

Beyoncé şi Jay-Z vor cânta la „nunta secolului“

Lista oficială a vedetelor care participă la nunta regală

VIDEO Cadou made in Romania pentru nunta regală

Un studiu realizat de Kelkoo estimează că mariajul ar urma să aducă mai mult de 607 milioane de euro din comerţul cu suveniruri şi din turism. Experţii estimează că mai mult de două miliarde de telespectatori vor fi în faţa televizoarelor pentru a viziona live evenimentul, mai mult decât dublu faţă de recordul stabilit la nunta Prinţului Charles cu Diana.

Nimic nu prevestea că tânăra Catherine Kate Elizabeth Middleton va deveni într-o zi prima regină a Angliei provenind din clasa de mijloc. Această categorie a beneficiat de modelul Margaret Thatcher pentru a se ridica din punct de vedere social şi a se lansa în antreprenoriat. Nimic nu indica că ea va fi cea de-a şasea Catherine în istoria Casei Regale britanice, după  Caterina de Valois, Catherine de Aragon, Catherine Howard, Catherine Parr şi Catherine de Braganza.

Imediat, genealogii au căutat să-i găsească măcar un strămoş aristocrat. Au reuşit până la urmă să-i găsească unul, pe Sir Thomas Leighton, guvernator de Guernsey în secolul al XVI-lea

.

Strămoşii lui Kate: un camionagiu şi mineri

Dar cercurile cele mai snoabe din Marea Britanie l-au invocat imediat pe bunicul camionagiu şi pe strămoşii materni ai lui Kate, mineri în minele din Hetton. Alegerea Prinţul William este apreciată diferit de britanici. Pe de o parte sunt cei care văd căsătoria cu Kate ca pe o evoluţie salutară a instituţiei monarhice, dar sunt şi alţii care se tem ca nu cumva venirea fiicei unui fost dispecer şi a unei foste stewardese la British Airways să strice ceva din magia care înconjoară monarhia britanică.

image



William şi Kate s-au întâlnit la Universitatea St. Andrews din Scoţia, în septembrie 2001. Ambii studiau Istoria Artelor când s-au întâlnit, dar se spune că Middleton a avut un rol-cheie în a-l încuraja pe prinţ să opteze pentru Geografie, în al doilea an. „Vreau să fiu un student la fel ca ceilalti", declara Printul William, care pare să fie născut sub semnul dilemei „normalitate şi excepţie".

El a remarcat-o pe Kate în momentul în care aceasta a fost aleasă „cea mai frumoasă fată din St. Salvator's Hall", căminul studenţesc. Curând cei doi tineri luau micul dejun în comun, în sala de mese, după ce Kate îşi termina alergarea de dimineaţă. Apoi ea a devenit partenerul de tenis al prinţului şi cei doi puteau fi văzuţi destul de des cu prietenii la pub-urile din sat, Ma Belle's sau The Gin House.

Cu elicopterul pe peluză

Prinţul a avut îndrăzneala de „a deturna" un elicopter militar pentru a ateriza în grădina iubitei. În vara anului 2007, au semnat un pact secret în Seychelles, în care el îi jura loialitate şi angajament în schimbul răbdării ei. În iulie 2007, Kate a apărut în loja regală pe stadionul Wembley, la concertul pentru Diana. La sfârşitul aceluiaşi an, Kate a demisionat din funcţia pe care o ocupa în lanţul de magazine Jigsaw, şi s-a dedicat afacerii pe care o au părinţii ei. Aceştia deţin compania Party Pieces, care oferă accesorii pentru petreceri, de la baloane şi ghirlande până la torturi şi confetti.

Reapariţia ei ca potenţială viitoare regină a atras din nou atenţia presei. În 2008 a apărut pe lista revistei „Vanity Fair" a celor mai bine îmbrăcate personalităţi, fiind devansată doar de Michelle Obama şi Carla Bruni. Speculaţiile media legate de cererea în căsătorie s-au adeverit până la urmă. În octombrie anul trecut, William şi-a luat inima în dinţi şi a cerut-o pe Kate de soţie.

Moştenirea „Prinţesei Inimilor"

image



Mulţi britanici o compară pe Kate Middleton cu Prinţesa Diana şi se gândesc dacă viitoarea soţie a Prinţului William va avea un impact la fel de puternic asupra monarhiei britanice. Kate a primit de la William inelul de logodnă al mamei lui. Kate a copiat-o în schimb pe Lady Di atunci când a venit vorba de jurămintele pe care cei doi miri şi le vor rosti. Astfel, ea nu-i va jura supunere viitorului soţ, la fel cum a făcut Diana în urmă cu 30 de ani. Cu acordul lui William, Kate a decis să modifice puţin jurământul de credinţă. Ea îi va promite „dragostea, încrederea şi toată atenţia ei".

Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, a fost surprins de decizia celor doi, dar a acceptat devierea  de la tradiţia anglicană. Mulţi se întreabă dacă viitoarea prinţesă va trăi în umbra celei numite „Prinţesa Inimilor". Pentru a-i arăta încă o dată ce rol important ocupă memoria mamei în viaţa lui, William a dus-o pe Kate săptămâna trecută în casa în care a copilărit Diana. Apoi au depus un buchet de flori la mormântul acesteia.

Kate şi Diana nu au prea multe în comun. Britanicii consideră că prima are toate datele pentru a rezista în familia regală. Kate are 29 de ani şi este mult mai matură decât Diana, care s-a căsătorit cu Charles când abia împlinise 20. Plus că între ea şi moştenitorul coroanei era o diferenţă de vârstă de 12 ani. Diferenţa dintre Kate şi William (28 de ani) este de doar un an. Diana şi Charles s-au căsătorit la şase luni după ce au început să se întâlnească, în timp ce Kate şi William au avut 10 ani la dispoziţie pentru a se cunoaşte.

Pasiuni comune

William şi Kate au multe lucruri în comun: adoră viaţa la ţară, vânătoarea, le place înotul şi schiul. Cei doi şi-au început relaţia amoroasă la sfârşitul anului 2003. Statutul lor de cuplu a fost făcut public în martie 2004, când au fost fotografiaţi în vacanţă, în Elveţia. Prima fotografie a marcat începutul unei „relaţii" tumultuoase a tinerei cu presa britanică şi au urmat ani de adevărate curse de păcălire a  paparazzilor. În 2007, după ce s-a zvonit că Prinţul William o va cere pe Kate în căsătorie, presa a aruncat bomba, anunţând încheierea relaţiei. În timpul acesta, Kate a avut un flirt cu Rupert Finch, student la drept, şi William o idilă cu Arabella Musgrave. Se spunea că despărţirea fusese amiabilă şi rămăseseră prieteni. Între timp însă, relaţia a redevenit una serioasă.

Relaţii diferite

Kate are şansa de partea ei pentru a-şi ocupa locul în familia regală britanică şi a nu repeta greşelile Dianei. Relaţia dintre William şi Kate are o vechime de zece ani, în timp ce relaţia dintre Diana şi Charles a avut doar câteva luni înainte de căsătorie.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite