Ducesa de Cambridge a străbătut același traseu ca al maratonului olimpic din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În dimineața de ieri, actuala ducesă de Cambridge a ajuns la Abația Westminster pentru a se căsători cu Prințul William străbătând o parte din traseul pe care se va desfășura maratonul olimpic în 2012.

Ea a mers pe The Mall, celebrul bulevard care taie Saint  James’s Park la capătul căruia se află și Palatul Buckingham. Acolo se va afla startul, dar și sosirea în cursa de 42,195 km din cadrul Jocurilor Olimpice pe care Londra le va găzdui anul viitor. Și tot acolo vor avea loc și cursele de ciclism pe șosea.

Desemnarea bulevardului The Mall ca loc de sosire în maratonul olimpic, toamna trecută, a dat naștere la o polemică în Marea Britanie. Unii au fost nemulțumiți de faptul că se schimbă o regulă care există de la restaurarea Jocurilor Olimpice, și anume ca sosirea în maraton să se producă pe stadionul ce găzduiește întrecerile atletice. Acuzatorii au arătat că atunci când și-a prezentat candidatura, Londra a subliniat că prin ridicarea bazelor olimpice zona de sud-est a metropolei, ceva mai săracă, va cunoaște dezvoltarea pe care ar merita-o. Acum, prin mutarea maratonului spre vest, în circuit, oamenii din partea cealaltă a orașului nu vor mai avea posibilitatea de a asista la el - ei nu-și permit nici să-și cumpere bilete la alte competiții, în timp ce cursa pe 42 de kilometri poate fi văzută pe gratis.

Pe The Mall are loc, anual, partea finală și a Maratonului Londrei. Anul acesta, în urmă cu două săptămâni, circa un milion de oameni au asistat la cursa la care au participat 36.500 de concurenți. Britanicii, dar și turiștii prezenți i-au încurajat pe alergători, entuziasmul lor fiind asemănător celui cu care au salutat, ieri, trecerea Prințului William și a ducesei de Cambridgei, prin dreptul lor, în drum spre Palatul Buckingham.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite