Cadou made in România pentru nunta regală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la nunta secolului - când Prinţul William al Marii Britanii şi Kate Middleton îşi vor uni destinele - a rămas mai puţin de o săptămână. Principesa Margareta şi Principele Radu vor reprezenta Casa Regală a României, însă, indirect, la eveniment va fi prezent şi creatorul de încălţăminte şi accesorii Dan Coma, cel care a realizat cadourile pentru cei doi miri.

Furnizor al casei Regale încă din 2003, artistul vorbeşte despre proiectul special la care a lucrat în ultimele luni, dar şi despre colaborarea cu membrii familiei de Hohenzollern.

Libertatea de a fi creativ

„Am fost onorat de propunerea de a realiza cadourile pentru această nuntă. Este un proiect care a început acum câteva luni de zile, la care ne-am gândit mult, iar realizarea lui a beneficiat de suportul casei regale. Sunt cunoscute pretenţiile unui cadou la nivelul acesta , dar şi responsabilitatea pe care o avem“, mărturiseşte Dan Coma.

Artistul spune că a primit indicaţii în ceea ce priveşte realizarea cadourilor, însă a avut libertatea de a-şi exprima creativitatea atunci când a conceput darurile pentru prinţul William şi viitoarea lui soţie, Kate Middleton. „În orice concept ai o «partitură», pe marginea căreia lucrezi. După care intervine experienţa. Noi lucrăm de 10 ani cu Casa Regală, iar din 2003 suntem şi furnizori. Deci ştim foarte bine pretenţiile. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să producem tot timpul ceva nou, iar nivelul calităţii trebuie să fie maxim. Cadourile sunt rafinate şi sunt alese cu mare grijă. Unul dintre cadouri este o ramă dublă pentru fotografii, din şevro (piele fină – n.r.), în culoarea roşie a drapelului englez, ornată cu motiv floral din foiţă de aur, iar la exterior sunt iniţialele Casei regale britanice“, dezvăluie creatorul.

Dan Coma a creat, în numeroase ocazii, accesorii pe care Principesa Margareta le-a purtat la diverse evenimente speciale la care a participat. Iar nunta secolului a fost o nouă provocare. „Accesoriile Principesei Margareta pentru evenimentul de săptămâna viitoare sunt o pereche de pantofi şi o poşetă. Le-am realizat, bineînţeles, în funcţie de ţinuta pe care o va purta. Am gândit destul de mult forma şi culoarea, iar în final ne-am oprit asupra unor accesorii clasice, de bună calitate, într-o culoare caldă“, povesteşte acesta.

Citiţi mai multe despre protocolul casei regale pe click.ro

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite