Sunt la modă ceasurile care au curele din piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul unuia de firmă începe de la 440 de lei şi este garantat cel puţin 10 ani. Ceasurile stil brăţară s-au demodat. Ultimele colecţii apărute pe piaţă propun modelele mari cu forme

Preţul unuia de firmă începe de la 440 de lei şi este garantat cel puţin 10 ani.

Ceasurile stil brăţară s-au demodat. Ultimele colecţii apărute pe piaţă propun modelele mari cu forme dreptunghiulare sau rotunde şi curele din piele de aligator.

Pentru a vă bucura de un ceas care să funcţioneze cât mai multă vreme, este bine să-l feriţi de apă şi de schimbările bruşte de temperatură. Pentru a face o achiziţie pe care să nu o regretaţi, alegeţi ceasurile de bună calitate. Preţul începe de la 440 de lei.

Ceasul s-a transformat în timp de la un obiect util într-un accesoriu elegant sau o bijuterie. Pentru a vă putea bucura de un ceas cât mai mult timp, specialiştii recomandă să investiţi într-un ceas cunoscut pentru calitatea bună. Se poartă ceasurile mari, dreptunghiulare sau rotunde, iar curelele din piele negră, crem, gri sau bej sunt preferate în locul brăţărilor.

"De la o vreme, ceasurile au fost concepute mai mult ca nişte bijuterii pentru că abia se vede ora la ele", ne spune Ion Lucian Zidărescu, reprezentantul unei prestigioase firme de ceasuri. Geamul din safir, recunoscut pentru duritatea sa, vine în preîntâmpinarea zgârieturilor, corpul este creat din oţel inoxidabil, funcţionează cu ajutorul bateriei şi este rezistent la o presiune de până la 50 de metri adâncime.

Aşa poate fi descris cel mai ieftin ceas "de firmă", ce ajunge la suma de 440 de lei. Persoanele care aleg să investească o sumă mai mare în acest obiect pot achiziţiona un ceas ce atinge suma de 6.300 de lei. Acesta se încarcă prin mişcarea mâinii, este antireflecţie (te poţi uita în lumină fără să vezi reflecţia acesteia), iar cureaua este făcută din piele de aligator.

"Dacă este purtat încontinuu, ceasul nu se va opri niciodată. Dacă acesta nu mai este purtat, bateria durează până la 48 de ore. De asemenea, oamenii nu trebuie să uite că, deşi ceasul este rezistent la zgărieturi, acesta nu trebuie să fie supus şocurilor", ne avertizează Zidărescu Ion Lucian.

Evitaţi să vă spălaţi cu ceasul la mână!

Punctul cel mai vulnerabil al unui ceas este coroana (cheiţa). De aceea, evitaţi să vă spălaţi cu ceasul la mână pentru că săpunul depune în jurul acesteia şi poate crea drum apei spre interior sau poate fi rotită coroana involuntar. Un ceas umezit, chiar dacă nu aţi folosit săpun, va reţine praful foarte uşor. Schimbările bruşte de temperatură sunt şi ele foarte dăunătoare ceasului.

"Cele pe care eu le consider potrivite pentru folosirea lor curentă în activităţi acvatice sunt cele care au <> , adică coroana lor este prevăzută cu filet şi nu poate fi acţionată decât dacă se defiletează", ne spune Iulian Popa, ceasornicar. Ceasurile marcate "Diving" sunt special construite pentru scufundări.

Sfaturi pentru păstrare în bune condiţii:

Este recomandat ca o dată la 2-3 ani să le faceţi un control de rutină la ceasornicar
Dacă înotaţi în mare, nu uitaţi să-l clătiţi apoi cu apă călduţă
Nu apăsaţi sub apă butoanele cronografe, pentru a evita astfel pătrunderea apei în mecanism
Curăţaţi brăţările folosind o periuţă de dinţi cu apă săpunită şi apoi un material moale pentru a usca
Evitaţi contactul cu solvenţii, detergenţii, parfumurile şi cosmeticele

Dacă aveţi un ceas cu întoarcere manuală, încercaţi să-l întoarceţi în acelaşi moment al zilei
Evitaţi să îl ţineţi la mai mult de 60°C sau sub 0°C
Evitaţi să îl puneţi pe difuzoare sau frigidere, pentru că acestea pot genera câmpuri magnetice puternice

Schimbaţi în mod periodic cureaua de piele. Pentru a preveni decolorarea şi deformarea curelei încercaţi să evitaţi contactul acesteia cu apa sau cu vaporii. De asemenea, evitaţi contactul ei cu substanţe grase şi cosmetice deoarece pielea este permeabilă
Nu lăsaţi indicatorul de secunde al unui cronograf să se rotească atunci când nu este necesar, deoarece aceasta reduce durata de viaţă a bateriei

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite