Peste 2.500 de locuri la liceu se pot ocupa in urma unor probe speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceele Capitalei isi prezinta oferta pentru absolventii de-a VIII-a la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, pana pe 23 mai

La Palatul National al Copiilor din Bucuresti, cei peste 20.000 de absolventi ai claselor a VIII-a pot consulta oferta liceelor pentru Admiterea 2005. Targul de Oferta Educationala poate fi vizitat pana pe 23 mai, intre orele 10 si 18. Inspectorul scolar general al Capitalei, Daniela Nedelcu, a anuntat ca la licee, cursuri de zi, vor fi disponibile 15.652 de locuri, iar la scolile de arte si meserii, 6.356 de locuri. Ele se vor ocupa prin repartizare computerizara. In plus, mai sunt disponibile aproximativ trei mii de locuri la liceu, care se vor ocupa in urma sustinerii unor probe speciale de aptitudini. Aceste locuri sunt in clasele cu predare in limbile minoritatilor, in clasele bilingve de engleza, franceza, germana, italiana, spaniola si portugheza. In afara repartizarii computerizate sunt disponibile 1.176 de locuri in clasele vocationale sportive, pedagogice, artistice si teologice, care se vor ocupa in functie de media de la testele nationale si de la probele de aptitudini. Romii au rezervate 1.326 de locuri, dintre care 873 la liceu. Elevii din provincie vor avea la dispozitie un centru special de inscriere la admiterea din Bucuresti, la Scoala 1 de langa Gara de Nord. Pe www.ismb.edu.ro, elevii sunt ajutati sa faca o alegere buna pentru ei.

Subiectele la Bac, pe Net
Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul sau oficial, www.edu.ro, subiectele celor 18 probe orale. Liceenii se pot pregati mai bine pentru examen, consultand atat tipologia subiectelor, cat si punctajele acordate fiecaruia.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite