Mai lesne la muncă în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care pleacă să lucreze în Peninsula iberică vor fi trataţi la fel ca spaniolii, fără să aibă nevoie de cazier şi avize de lucru Românii care vor să muncească în

Românii care pleacă să lucreze în Peninsula iberică vor fi trataţi la fel ca spaniolii, fără să aibă nevoie de cazier şi avize de lucru

Românii care vor să muncească în Spania nu vor mai aştepta luni de zile viza de lucru şi nici nu vor trebui să mai vină la ambasadă cu un top de acte, a declarat, pentru Adevărul, şeful DAE din cadrul guvernului, Adrian Ciocănea.

"Am avut o întrevedere cu secretarul de stat spaniol pentru Afaceri Europene, Alberto Navarro, care m-a asigurat că ţara sa va simplifica procedurile de acordare a vizei de muncă românilor, până la sfârşitul lunii februarie", a spus Ciocănea. Oficialul a explicat că românii vor beneficia, cum nu se întâmplă în cazul niciunui alt stat european, de aşa-numita preferinţă comunitară.

"Aceasta înseamnă că românii din Spania vor avea exact aceleaşi drepturi ca cetăţenii spanioli", a explicat şeful DAE, spunând că angajatorul spaniol nu va trebui să dovedească ca, spre exemplu, cel german că niciun conaţional nu este interesat de locul de muncă pe care-l vrea românul.

Ciocănea a mai adăugat că este posibil ca, în curând, românii care vor să plece la muncă în Spania să nu mai fie nevoiţi să ataşeze dosarului pe care-l depun la ambasada Spaniei din Bucureşti aşa-numitele "solicitări suplimentare", precum cazierul sau certificatele medicale. "Facem tot posibilul să obţinem eliminarea acestor documente din dosar, care de obicei îngreunează accesul la piaţa muncii", a spus
Ciocănea.

Ministrul muncii şi politicii Sociale din Spania, Jesus Caldera, declarase recent că are în vedere modificarea legii naţionale care impune obţinerea vizei de către cetăţenii români care doresc să lucreze mai mult de şase luni în Spania.

Plecaţi la început să lucreze pe plantaţiile de căpşuni din Peninsula iberică, românii i-au convins pe angajatorii spanioli că sunt angajaţi de încredere şi fără mari pretenţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite