12 laboratoare mobile scaneaza alimentele de pe Litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a demarat, ieri, la Constanta, programul de inspectie care se va desfasura pe Litoral pana la sfarsitul verii. Pentru

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a demarat, ieri, la Constanta, programul de inspectie care se va desfasura pe Litoral pana la sfarsitul verii. Pentru un control mai eficient si mai rapid, ANSVSA a infiintat, in premiera, o retea de 12 autolaboratoare. Acestea sunt niste microbuze dotate cu aparatura moderna pentru testat calitatea unui produs alimentar. Examinarea este facuta de un medic veterinar-inspector, prin teste microbiologice si bacteriologice. "Diagnosticul" produsului se face in maximum un sfert de ora. De astazi, inspectorii incep sa controleze unitatile alimentare din statiunile cele mai vizitate de pe Litoral. "Programul vrea sa asigure tuturor consumatorilor confortul alimentar necesar oricarei vacante reusite. In acest sens, ANSVSA va derula o serie de actiuni specifice, menite atat sa previna aparitia unor posibile episoade de toxiinfectie alimentara, cat si sa asigure produse calitative in toate unitatile de profil alimentar", spun reprezentantii ANSVSA. Conform acestora, cu o parte dintre autolaboratoare se vor face controale si in alte zone din tara, la cererea consumatorilor. Pentru aceasta, Autoritatea a pus la dispozitie un numar de telefon valabil in perioada estivala, la care se primesc zilnic reclamatii, de la ora 8 la ora 22 (0241 674 864). Acest numar va functiona in paralel cu un numar de telefon Tel Verde, infiintat de Guvernul Romaniei (0800 800 300). "Inspectiile si controalele, care urmaresc respectarea conditiilor sanitar-veterinare privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si valorificarea produselor alimentare, vor fi efectuate de catre ANSVSA impreuna cu celelalte autoritati abilitate in domeniu, pe baza unui protocol. Toate acestea se incadreaza in complexul de masuri necesare implementarii conceptului european care presupune monitorizarea fiecarei verigi a lantului alimentar, "de la furca la furculita"", a spus Liviu Harbuz, presedintele ANSVSA.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite