Mulţi tineri se vor îndrepta spre cariera militară din cauza crizei, crede Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat astăzi, la bilanţul pe 2008 al MApN, că "este un moment bun" pentru selectarea unor tineri care să devină militari profesionişti, deorece, în această perioadă de criză economică, armata ar putea fi văzută ca o soluţie.

"Este un moment bun să selectaţi militari. Situaţia economică va face ca destui tineri să se îndrepte spre cariera de militar profesionist. Probabil pentru mulţi tineri , armata va fi o soluţie", le-a spus Băsescu cadrelor militare prezente la şedinţa de bilanţ, subliniind că important este procesul de selecţie.

El a mai spus că sistemul educaţiei în armată ar trebui să revină la o oarecare severitate specifică acestui domeniu. "Tinerii care optează pentru o carieră militară trebuie să ştie că disciplina este esenţială".

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că viitoarea armată va fi pregătită în orice clipă.

Preşedintele a cerut conducerii Armatei să aleagă unul din cele şapte programe de înzestrare, pentru care se poate beneficia, pe baza Ordonanţei 111/2007, de fonduri. "România are angajamentul de a aloca 2,38% din bugetul de stat. Nu au fost alocaţi prin buget, dar Ordonanţa 111/2007 dă posibilitatea ca înzestrarea să se facă din afara bugetului, din credite atrase", a spus Băsescu, avansând şi un termen până la care conducerea Armatei să ia o decizie: următoarea şedinţă a CSAT.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite