Un român a încercat să vândă un obiect furat ce a aparţinut lui Hitler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a fost acuzat ieri în SUA pentru că a încercat să vândă un semn de carte din aur care i-ar fi aparţinut lui Adolf Hitler, cu suma de 100.000 $, informează Seattle Times în ediţia online.

Cetăţeanul român Christian Popescu a fost arestat marţi în Kenmore, SUA, când a încercat să vândă semnul de carte unui agent sub acoperire al Autorităţii Americane pentru Imigraţie şi Controlul Vămilor (ICE).

Împreună cu român, au mai fost reţinute alte cinci persoane, însă au fost eliberate

Popescu a fost acuzat ieri de vânzare de bunuri furate. Dacă este condamnat, el riscă 10 ani de inchisoare sau o cauţiune de 250.000 de dolari.

Obiectul a fost furat în 2002 din Spania înainte de a fi vândut în cadrul unei licitaţii, potrivit Seattle Times.

Semnul de carte, gravat cu portretul lui Hitler, cât şi cu un vultur imperial şi cu svastica, i-a fost făcut cadou acestuia în 1943 de către iubita sa, Eva Braun, drept consolare pentru înfrângerea armatei germane la Stalingrad.

Potrivit autorităţilor americane, el poartă inscripţia "Dragul meu Adolf, nu te nelinişti, (înfrângerea) nu este un risc care nu va distruge certitudinea victoriei noastre". Obiectul ar fi aparţinut apoi familiei lui Wilhem Keitel, comandantul armatei naziste, executat în urma proceselor de la Nürnberg.

Obiectul pe care românul încerca să îl vândă cu 100.000 de dolari este evaluat la 13.000 de dolari, deşi specialiştii nu sunt siguri că ar fi autentic.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite