A început bacalaureatul germano-român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii secţiilor speciale germane de la Colegiul German "Goethe" din Bucureşti şi de la Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" din Timişoara au început ieri bacalaureatul german-român. Proba

Absolvenţii secţiilor speciale germane de la Colegiul German "Goethe" din Bucureşti şi de la Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" din Timişoara au început ieri bacalaureatul german-român. Proba susţinută ieri, de limba şi literatura română, a fost dată de 79 de elevi.

Între 17 şi 20 iunie, elevii germanofili vor da probele orale. Examenul propriu-zis se desfăşoară potrivit "Regulamentului de desfăşurare al examenului în vederea obţinerii Diplomei de acces general în învăţământul superior german şi a Diplomei de bacalaureat de către absolvenţii secţiilor/şcolilor speciale germane din România". Absolvenţii "secţiilor speciale germane" care promovează acest examen obţin atât diploma germană de bacalaureat, cât şi diploma română în baza unui sistem de echivalare agreat de cele două părţi. Prima sesiune a examenului de bacalaureat german-român s-a derulat în anul 1995 la Liceul Teoretic Hermann Oberth din Bucureşti, actualmente Colegiul German "Goethe", iar în anul 2000, la solicitarea părţii române, s-a înfiinţat o secţie similară la Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" din Timişoara. Examenul de bacalaureat are loc în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Germaniei, privind colaborarea în domeniul şcolar, semnat în 1996.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite