Cel mai ieftin vaccin antigripal costă 29 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă medicamentele pentru răceală şi viroză, de câteva zile românii îşi pot cumpăra din farmacii şi vaccinurile antigripale. Produsele existente în momentul de faţă pe piaţă au

Pe lângă medicamentele pentru răceală şi viroză, de câteva zile românii îşi pot cumpăra din farmacii şi vaccinurile antigripale. Produsele existente în momentul de faţă pe piaţă au preţuri cuprinse între 29 şi 34 de lei, în funcţie de producător.

Ele corespund recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru sezonul 2007/2008 şi conţin inclusiv noua tulpină de virus, originar din Insulele Solomon, despre care specialiştii spun că va ajunge în curând şi în ţara noastră.

"Deocamdată avem numai vaccinul Vaxigrip, produs de Sanofi Pasteur, care costă 34 de lei. Vindem cam două pe zi. Mulţi clienţi ne cer însă vaccinul românesc fabricat de Institutul Cantacuzino, deoarece este cel mai ieftin", ne-a spus Gabi Gheorghe, de la farmacia 2NA din zona Piaţa Unirii.

Cerere mică de vaccinuri antigripale

Vaccinul Vaxigrip poate fi procurat şi din lanţul de farmacii HelpNet, la un preţ de 29 de lei. "În momentul de faţă, cererea de vaccinuri antigripale este relativ mică, în comparaţie cu oferta. Multe persoane preferă să-şi imunizeze organismul apelând la vitamine sau la produse din plante medicinale", ne-a mărturisit farmacistul unei unităţi HelpNet din sectorul 4.

Alte două vaccinuri antigripale, de provenienţă belgiană - Influvac sau italiană - Inflexal, pot fi procurate din lanţurile farmaceutice Catena şi Sensiblu. Acestea costă 33,6 lei, respectiv 31 de lei. Cel mai ieftin vaccin antigripal este cel românesc, produs de Institutul Cantacuzino, însă el nu mai poate fi procurat anul acesta din farmacii.

Toate cele 3,7 milioane de doze din stocul instituţiei au fost achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în vederea vaccinării gratuite a persoanelor considerate la risc. Campania naţională de vaccinare antigripală a început pe 22 octombrie a.c. şi se va încheia pe 26 noiembrie. (Mirela Dădăcuş)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite