Semnul "Hollywood", salvat de la demolare de fondatorul Playboy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emblemă a cetăţii filmului, litere de la Hollywood au fost salvate de la demolare pe ultima sută de metri, de fondatorul revistei Playboy, potrivit Guardian.co.uk.

Cu o donaţie de 900.000 de dolari, Hugh Hefner a asigurat protejarea celebrului semn, suma fiind necesară pentru a achita cei 12,5 milioane de dolari, cât cerea o firmă de construcţii pentru a renunţa la planurile de construire a unui cartier de locuinţe de lux pe terenul de 55 de hectare.

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a descris vestea ca fiind "sfârşitul hollywoodian la care am sperat". "Este un simbol al visurilor şi oportunităţilor. Semnul Hollywood îi va întâmpina pe visători, artişti şi pe culturiştii austrieci", a adăugat Schwarzenegger.

Hugh Hefner, care a mai intervenit pentru salvarea semnului şi în 1978, l-a descris ca fiind "Turnul Eiffel al Hollywood-ului". "Visurile şi fanteziile din copilărie au venit din filme, iar imaginea Hollywood-ului a avut o influenţă majoră în viaţa şi cariera mea", a declarat fondatorul Playboy.

Alături de Hefner, la salvarea simbolului hollywoodian au participat şi vedete precum Tom Hanks sau Steven Spielberg.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite