O mama cu handicap isi plange copilul mutilat de un sofer iresponsabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Constantin s-a nascut cu handicap. Toata viata a trait fara sa poata vorbi sau misca normal. S-a casatorit, a nascut un baiat si a suportat scandalurile si bataile sotului. A divortat,

Paula Constantin s-a nascut cu handicap. Toata viata a trait fara sa poata vorbi sau misca normal. S-a casatorit, a nascut un baiat si a suportat scandalurile si bataile sotului. A divortat, sperand ca, la batranete, sa se sprijine pe unicul fiu, Andrei. Numai ca o tragedie cumplita s-a abatut asupra femeii. Un stupid accident de circulatie i-a mutilat copilul pe viata, iar soferul vinovat refuza sa plateasca pentru fapta sa, cu toate ca justitia l-a obligat s-o faca. Andrei Constantin are acum 15 ani. El traieste cu ficatul sfartecat, fara un rinichi, cu afectiuni pulmonare si craniene. Doar printr-o minune a scapat cu viata acum patru ani. Andrei se afla la bunica sa, in comuna ilfoveana Domnesti, si venea spre casa. A fost spulberat de masina unui vecin inconstient. Baiatul a fost transportat imediat la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde a fost internat si supus mai multor interventii chirurgicale. Din acea zi a inceput lupta femeii cu autoritatile. A vrut doar sa-si ceara drepturile. In procesul-verbal de cercetare la fata locului, intocmit de politie, a fost schimbata, "din greseala", data la care a avut loc accidentul. Acest lucru a fost reglementat doar dupa ce familia a cerut in instanta acest lucru, deoarece anchetatorii au refuzat sa modifice greseala de bunavoie. A urmat apoi lupta cu soferul. Chiar daca sunt vecini, Tudor Georgescu a cautat, spun rudele lui Andrei, sa iasa basma curata din aceasta drama, fara sa plateasca nimic. Mama lui Andrei depune plangere penala impotriva lui Georgescu, acesta din urma fiind condamat la un an de inchisoare cu suspendare. Instanta l-a obligat, in plus, sa plateasca 300 de milioane daune morale si materiale, dar si o pensie viagera in valoare de 1 milion de lei pe luna. Ei bine, nu s-a intamplat asa, povestesc rudele lui Andrei.
Ancheta stramba
Pe langa schimbarea datei accidentului, anchetatorii sustin ca soferul "(...) a acrosat partea vatamata Constantin Iosif Andrei cu coltul din dreapta fata al barei de protectie si aripa din stanga fata". Asta inseamna o coliziune frontala, si nicidecum un acrosaj. Soferul se apara spunand ca din fata ii venea o masina cu faza lunga aprinsa. Abia dupa doi ani, instanta de judecata decide ca Tudor Georgescu sa fie condamnat la un an de inchisoare cu suspendare si il obliga sa plateasca 70 milioane de lei, reprezentand cheltuieli de spitalizare pentru copil. Totodata, soferul este somat sa plateasca 300 de milioane daune morale si materiale, dar si o pensie de un milion de lei. Cum Georgescu nu a catadicsit sa plateasca pentru mutilarea copilului, mama lui Andrei a trecut la executarea silita. Culmea, instanta de apel trimite decizia de executare la o alta adresa decat cea a inculpatului. Pana cand sa se indrepte greseala materiala, Tudor Georgescu a donat casa fiicei sale, astfel ca sechestrul nu a mai putut fi pus.
Schilodit pe viata
Mutilarea suferita de Andrei nu poate fi reparata cu nici o suma din lume. El este in prezent elev al clasei a VII-a a Colegiului National Elena Cuza si incearca sa duca o viata normala. Familia achita in fiecare luna patru milioane pentru ca el sa ajunga la scoala. Andrei nu poate sta in picioare mai mult de 5 minute. La acesti bani se adauga alte milioane pentru medicamente. Astfel ca dintr-o pensie de handicapat de 3,5 milioane de lei Paula trebuie sa suporte cheltuieli de 10 milioane de lei pe luna, in timp ce autorul accidentului se fofileaza de ani buni sa-si plateasca greseala.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite