O fetita de doi ani - luata de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potopul de duminica dupa-amiaza a surprins in camp o caruta in care se aflau trei copii si mama lor. In momentul in care s-a dezlantuit furtuna, ei ajunsesera intre doua asezari nemtene, Bohonca si

Potopul de duminica dupa-amiaza a surprins in camp o caruta in care se aflau trei copii si mama lor. In momentul in care s-a dezlantuit furtuna, ei ajunsesera intre doua asezari nemtene, Bohonca si Oteleni. Speriat de fulgere, calul a rasturnat caruta, iar cei trei copii au fost luati de ape. Disperata, femeia s-a repezit sa-i salveze, insa nu a reusit sa scoata din apa decat doi. Fetita sa de doi ani a fost gasita inecata in mal. Mama si cei doi copii, toti cu temperaturi scazute ale corpului, au fost internati la spitalul din Roman. Martorii povestesc ca grindina cazuta in aceasta zona a avut marimea unei nuci si a spart acoperisurile mai multor case.
Natura se dezlantuie din nou in Dolj
Sute de gospodarii din comunele doljene Farcasu si Tuglui au fost afectate de furtuna care s-a abatut, duminica seara, asupra Olteniei. Acoperisurile a zeci de case au fost distruse, zidurile mai multor locuinte s-au daramat, sute de hectare de teren agricol au fost inundate, iar alte plantatii au fost distruse din cauza caderilor de grindina. Furtuna de duminica seara este a treia care se abate, in ultimele doua saptamani, asupra unor localitati doljene si provoaca pagube importante. Cotele Dunarii, ale Jiului si ale altor rauri din Oltenia sunt in crestere, dar se situeaza, inca, sub nivelul de avarie. Autoritatile incearca sa faca o estimare a pagubelor.
Inundatiile au provocat pagube de peste 3 miliarde in Gorj
Precipitatiile abundente insotite de grindina au afectat, duminica seara, mai multe localitati din judetul Gorj. Conform primelor evaluari, pagubele depasesc 3 miliarde de lei. Peste 150 de gospodarii au fost inundate, sute de hectare de culturi agricole au fost distruse si multe animale si pasari au murit inecate. In localitatea Cruset, cerealele cultivate pe 415 hectare teren au fost distruse in totalitate. La Stoina, apele au distrus culturi de legume si au inundat beciurile caselor. In mai multe cazuri a fost nevoie de interventia echipelor de pompieri pentru evacuarea apei din subsolurile cladirilor. In orasul Turceni au fost inundate 100 de gospodarii, dar mai multe animale si pasari s-au inecat. In localitatile Calnic, Aninoasa si Bustuchin reteaua de telefonie fixa a fost inactiva mai multe ore. La Telesti, Farcasesti si Balteni cativa stalpi de curent au fost doborati. La Bustuchin ploaia a afectat 9 cladiri si a avariat 5 autoturisme. In comuna Urdari exista de asemenea 34 de gospodarii cu beciurile inundate. Liviu Dumitrascu, seful Protectiei Civile Gorj, a declarat ca echipe formate din specialisti evalueaza la fata locului pagubele produse de inundatii, atat la case, cat si la terenurile agricole.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite