Azi, elevii dau bacul la 33 grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii vor trebui să înfrunte, săptămâna aceasta, temperaturi mari Oficialii de la Educaţie susţin că nu au luat încă măsuri speciale pentru caniculă. Dar elevii pot intra la

Liceenii vor trebui să înfrunte, săptămâna aceasta, temperaturi mari

Oficialii de la Educaţie susţin că nu au luat încă măsuri speciale pentru caniculă. Dar elevii pot intra la examenele orale cu o sticlă de apă.

Bacul începe azi cu proba orală la limba şi literatura română. Potrivit prognozei meteorologilor, examenul de bac se anunţă fierbinte, cu valori termice ce pot depăşi săptămâna asta 35 de grade Celsius.

Inspectorii şcolari spun că până acum nu s-au luat încă măsuri speciale pentru temperaturi extreme, dar elevii vor fi lăsaţi în sală cu o sticlă de apă.

"E uman să-i lăsăm cu o sticlă de apă. Nu au voie cu sacoşe sau copiuţe, pe care le vor lăsa la intrarea în sală, dar cu apă îi lăsăm în sală", spune Marian Banu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Minimum 5 pentru a merge mai departe

Reprezentanţii inspectorului şcolar mai spun că, în cazul în care temperaturile vor creşte, se vor lua măsuri speciale. "La oral, nu vor fi probleme mari pentru că elevul are toată ziua la dispoziţie. Mai greu va fi la probele scrise, când va sta în sală trei ore", a adăugat Banu.

Examenul de astăzi este important în condiţiile în care este eliminatoriu. Elevii trebuie să obţină cel puţin nota 5 pentru a fi consideraţi promovaţi. Examenele de bacalaureat vor continua timp de două săptămâni, până pe 9 iulie.

Prima săptămână de bac

- 23 şi 24 iunie - proba orală la limba şi literatura română

- 24 şi 25 iunie - proba orală la limba şi literatura maternă

- 25 şi 26 iunie - proba orală la limba şi literatura modernă

- 27 iunie - proba scrisă la limba şi literatura română

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite