A doua sesiune a bacalaureatului începe astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru bacalaureatul din această toamnă s-au înscris 40.852 de absolvenţi de liceu din toată ţara. Ei vor fi examinaţi în 117 centre de examen, iar lucrările vor fi evaluate în 51 de

Pentru bacalaureatul din această toamnă s-au înscris 40.852 de absolvenţi de liceu din toată ţara. Ei vor fi examinaţi în 117 centre de examen, iar lucrările vor fi evaluate în 51 de centre. Prima probă orală a examenului, cea de limba şi literatura română, începe astăzi.

Rezultatele vor fi afişate pe 31 august până la ora 16.00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse şi contestaţiile, între orele 16.00 şi 20.00. Acestea vor fi rezolvate între 1 şi 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Se consideră promovat candidatul care a obţinut minimum nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare disciplină în parte şi a cărui medie finală este de minimum 6. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii eliminaţi la una din probe nu mai pot participa la probele următoare, fiind declaraţi "eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare. Absolvenţii de liceu care au mai susţinut examenul de bacalaureat de încă două ori, precum şi cei de la liceele particulare trebuie să plătească o taxă de 190 de lei.

Calendarul examenului de bacalaureat

-20 august - proba orală limba şi literatura română

-21 august - proba orală limba şi literatura maternă

-22 august - proba orală limba şi literatura modernă

-23 august - proba scrisă limba şi literatura română

-24 august - proba scrisă limba şi literatura maternă

-27 august - proba scrisă obligatorie a profilului

-28 august - proba scrisă la alegere corespunzătoare specializării

-29 august - proba scrisă sau practică la alegere dintre celelalte discipline curriculare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite