În curând, vom şti ce aer respirăm în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hărţi ale poluării, dublate de avertismente în timp real adresate populaţiei în caz de probleme grave ale calităţii aerului, vor putea fi disponibile în curând prin proiectul "Air-Aware",

Hărţi ale poluării, dublate de avertismente în timp real adresate populaţiei în caz de probleme grave ale calităţii aerului, vor putea fi disponibile în curând prin proiectul "Air-Aware", în Capitală, ce va fi implementat de Administraţia Naţională de Meteorologie. Programul are o valoare de peste 460.000 de euro şi este cofinanţat de Uniunea Europeană.

"Acest proiect este cu atât mai necesar cu cât Bucureştiul se confruntă cu grave probleme de calitate a aerului, provocate de multiple surse de poluare (traficul intens, centralele electrotermice, activitatea industrială, dispunerea în formă de stea a principalelor artere şi bulevarde)", a explicat, ieri, Ion Sandu, directorul general al ANM.

Referindu-se la importanţa pe care acest proiect o are pentru locuitorii Capitalei, ministrul mediului şi dezvoltării durabile, Attila Korodi, a subliniat faptul că "implementarea lui va conduce inclusiv la reducerea facturilor la farmacii, dată fiind legătura strânsă care există între calitatea aerului şi starea de sănătate a populaţiei".

El a precizat că, în acelaşi timp, realizarea, în cadrul proiectului, a unor hărţi care vor duce la identificarea zonelor poluate atmosferic va avea efect şi asupra evoluţiei corecte a pieţei proprietăţilor imobiliare, valoarea acestora variind şi în funcţie de nivelul poluării atmosferice a zonei în care se află.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite