Se cauta crescatori de pesti pentru Spania si ospatari pentru Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolii cauta muncitori romani cu experienta in domeniul cresterii pestilor. Potrivit reprezentantilor Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, este pentru prima data cand se cer specialisti in

Spaniolii cauta muncitori romani cu experienta in domeniul cresterii pestilor. Potrivit reprezentantilor Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, este pentru prima data cand se cer specialisti in acest domeniu, pana acum spaniolii fiind interesati mai mult de muncitorii agricoli. Alti specialisti care si-ar putea gasi de lucru in strainatate cu ajutorul OMFM sunt: soferi-depozit cu experienta in manevrarea motostivuitoarelor in depozite mari, drujbisti in domeniul forestier, mecanici, electromecanici si sudori. Inscrierea in baza de date se va face de catre OMFM in perioada 12-14 iulie 2005, incepand cu ora 8.30, in orasul Deva, la Casa de Cultura din Piata Victoriei nr.1. Potrivit informatiilor furnizate de OMFM, se pot prezenta cei care indeplinesc mai multe conditii. Pentru meseria de "muncitor agricol" pot veni femei si barbati cu varste intre 20-40 de ani; pentru sofer-depozit, femei si barbati cu varste intre 25-40 de ani, experienta munca in depozit minimum un an, cunostinte limba spaniola. Muncitorii "cu experienta in cresterea pestilor" pot fi barbati si femei, iar varsta nu trebuie sa fie mai mica de 20 de ani si mai mare de 40 de ani. Pentru "drujbist in domeniul forestier" se pot inscrie barbatii intre 20 si 40 de ani, cu conditia sa aiba un an vechime, dovedita cu carnetul de munca imediat anterior anului 2005. La inscrieri pot veni candidati din toata tara. Oficiul mai cauta si fasonatori mecanici in domeniul forestier, macelari transatori, ospatari, bucatari, fierari-betonisti, dulgheri, tamplari constructii metalice, zidari in constructii, tinichigii vopsitori auto, autobuze si camioane, mecanici si electromecanici autobuze si camioane, mecanici utilaj greu, instalatori aer conditionat, frigotehnisti, cazangii si sudori.
Preselectie de "gastarbeiteri" care vorbesc bine germana
Numai persoanele cunoscatoare de limba germana la nivel bun si foarte bun pot participa la preselectia organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, in perioada 12-14 iulie, la Casa de Cultura din Deva, pentru lucratori, oaspeti sau sezonieri, in Germania. Candidatii trebuie sa aiba si diploma de calificare in domeniul pentru care opteaza. In cazul lucratorilor sezonieri, se cauta barbati, cu varste intre 22 si 35 de ani. Activitatea pe care o vor desfasura este de montare/demontare carusel mobil pentru fast-food, de aceea o conditie esentiala este sa nu aiba rau de inaltime. Alte meserii pentru care nemtii vor forta de munca romaneasca sunt cele de ospatari-bucatari si de vanzatori. In cazul lucratorilor-oaspeti, contractele sunt pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii inca 6 luni. Meseriile sunt: specialisti in domeniul restaurantelor, adica ospatari, bucatari si bucatarese si ospatari-bucatari care au activat in fast-food-uri, toti cu varste intre 20 si 40 de ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite