Un copil a dat testele nationale la o luna dupa ce a fost operat pe creier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 14 ani, din Craiova, operat in urma cu cateva saptamani pe creier, a sustinut astazi ultima proba a examenului de capacitate. Vladimir Constantin Mirescu a avut primele simptome ale bolii

Un copil de 14 ani, din Craiova, operat in urma cu cateva saptamani pe creier, a sustinut astazi ultima proba a examenului de capacitate. Vladimir Constantin Mirescu a avut primele simptome ale bolii pe 7 mai. In timpul orei de educatie tehnologica, Vlad a cazut din picioare si a intrat in coma. El a fost transportat de urgenta la spital de echipajul SMURD, dar a fost diagnosticat cu edem cerebral cu inundatie craniana-anevrism cu malformatie arterio-venoasa, afectiune neoperabila la Craiova. Tanarul a fost transportat, in seara aceleiasi zile, la Spitalul nr. 9 "Bogdan Bagdasar" din Bucuresti, unde a fost operat imediat de echipa de medici coordonata de prof. A.V. Ciurea si Dan Voinescu, venita special din Italia pentru aceasta operatie.
Colegii copilului bolnav l-au sustinut in timpul examenelor
Abia intors din spital, Vlad a sustinut in aceasta saptamana examenul de capacitate. "Mama mi-a daruit vointa, iar Dumnezeu a facut ca totul sa fie posibil. Voi trece peste toate examenele si voi invinge asa cum am invins si operatia: cu zambetul pe buze!", a spus Vladimir Mirescu. Familia si colegii acestuia l-au sustinut pe tot timpul probelor. "Timp de o ora, colectivul clasei a VIII-a B, pe care Vladut a promovat-o cu media de 8,77, s-a rugat. Vointa acestui copil de a invinge boala ne-a impresionat pe toti", spune directorul Scolii nr. 2 "Traian" din Craiova, Dumitru Cotoi. Din cele marturisite de mama copilului, rabdarea si ambitia lui Vlad nu cunosc limite. "Am acceptat sa sustina acest examen pentru ca asa a dorit el. Cand l-am intrebat daca isi da seama la ce efort se supune si mi-a raspuns cu zambetul pe buze ca daca nu l-ar da s-ar simti un handicapat si el nu se considera asa. Si-a dat chiar semnatura de a sustine toate probele de examen. Iar noi, familia, i-am respectat dorinta", a spus Simona Mirescu, mama tanarului. Vladimir Mirescu este decis sa-si ia toate examenele si sa-si continue studiile pentru a deveni designer e autoturisme.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite