Cleopatra a murit din cauza unei supradoze, nu muşcată de şarpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza morţii Reginei Cleopatra nu a fost o muşcătură de şarpe, ci un cocktail de droguri care a inclus opiu şi cucută, potrivit unui om de ştiinţă german.

Moartea Cleopatrei a rămas un mister, cea mai plauzibilă variantă fiind cea că s-a sinucis, în anul 30 î.e.n, lăsându-se muşcată de o cobră.

Acum însă, istoricul german Christoph Schaefer, profesor la Universitatea Trier, vine cu o nouă teorie, potrivit căreia Cleopatra şi-a luat zilele cu ajutorul unui cocktail de droguri.

Citeşte şi:

Mormânt vechi de 3.000 de ani, descoperit în apropiere de Cairo

Piramidele n-au fost construite de sclavi

Regina Cleopatra era faimoasă pentru frumuseţea sa, aşa că este improbabil să se fi supus unei morţi chinuitoare şi care ar fi desfigurat-o. Cleopatra a vrut să rămână frumoasă chiar şi după moarte, pentru a păstra mitul ei.

Cel mai probabil, a folosit un amestec de plante toxice, opiu, cucută şi aconitum, foarte cunoscut în acea vreme pentru faptul că asigura o moarte fără dureri, în numai câteva ore. În schimb, muşcătura unui şarpe ar fi dus la deces în câteva zile şi ar fi provocat chinuri cumplite”, a explicat Schaefer, citat de Daily Telegraph.

La instalarea pe tronul Egiptului, Cleopatra avea 18 ani. A domnit între anii 51 şi 30 înaintea erei noastre şi a murit la 39 de ani.

Ea a fost un aliat al împăratului roman Iulius Cezar şi a avut o relaţie cu generalul roman Marcus Antonius. Au avut trei copii împreună, şi chiar există scrisori care sugerează că s-ar fi măritat cu el, deşi amândoi erau deja căsătoriţi.

În anul 44 î.e.n., după ce Cezar a fost ucis chiar de senatorii săi, Cleopatra s-a aliat cu Antonius, împotriva moştenitorului legal al lui Cezar, Octavian. După ce a pierdut bătălia de la Actium, Antonius s-a sinucis, iar Cleopatra i-a urmat destinul.





Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite