Este acesta cel mai periculos sens giratoriu din Europa ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Caruselul Magic" sau "Rondul Magic", aşa cum este cunoscut sensul giratoriu din localitatea britanică Swindon, este, probabil, cel mai complicat din Europa, dacă nu din lume.

Pentru şoferii începători şi pentru şoferii europeni, neobişnuiţi cu regulile de circulaţie britanice, acolo unde maşinile au volanul pe dreapta, intersecţia de la Swindon reprezintă o adevărată provocare.

Construită în anul 1972, intersecţia este formată dintr-un sens giratoriu mare, în jurul căruia sunt amplasate alte cinci sensuri giratorii mai mici.



Swindon Magic Roundabout văzut de sus

image

"Caruselul Magic", aşa cum este denumit de către localnici sensul giratoriu din Swindon, după titlul unui film foarte popular în Marea Britanie, a fost declarat, de-a lungul timpului, în numeroase anchete, una dintre cele mai înfricoşătoare intersecţii din Anglia.

Interesant este faptul că "Magic Roundabout" a fost declarat cel mai periculos sens giratoriu din Marea Britanie şi în urma unui studiu realizat la cererea unei firme de asigurări. Cu toate acestea, atât poliţia cât şi şoferii care folosesc sensul giratoriu din Swindon susţin că acesta a fluidizat simţitor traficul din regiune, iar accidentele petrecute aici sunt extrem de rare.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite