Toată carnea infestată cu dioxină va fi retrasă de pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş, a declarat că toată carnea de porc din Irlanda, produsă în perioada 1 septembrie-6 decembrie, trebuie retrasă de pe piaţă şi distrusă în condiţii de siguranţă.

"Produsele alimentare compuse cum ar fi pizza, sandwichuri, sosurile din carne ca şi produsele din carne care conţin carne de porc şi grăsimi provenite din Irlanda într-un procent total de până la 20% pot fi excluse de la retragerea de pe piaţă. Atât produsele compuse cât şi produsele din carne care conţin carne de porc şi grăsime din Irlanda într-un procent total mai mare de 20% trebuie retrase de pe piaţă şi sechestrate", a adăugat Roatiş, citat de NewsIn.

O cantitate de 133,6 tone de carne de porc contaminată cu dioxină a intrat în România până la această dată, din care doar 34 tone au fost găsite şi puse sub sechestru, a mai declarat preşedintele ANSVSA, potrivit Agerpres.

"Diferenţa de 99,6 tone reprezintă preparate care au intrat deja pe piaţă, agenţii economici fiind notificaţi pentru rechemarea acestor produse", a spus Roatiş, subliniind că este posibil ca această cantitate de carne să fie deja consumată sub formă de preparate.

Reprezentanţii ANSVSA au anunţat ieri că peste 130 tone de carne de porc contaminată cu dioxină au intrat în România în ultimile trei luni. Dioxinele sunt substanţe chimice cu potenţial toxic şi cancerigen.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite