Iuliana Tudor: „Copilul meu este centrul universului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băieţelul născut în decembrie i-a schimbat priorităţile. Datorită lui, Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii „O dată-n viaţă“ de la TVR, este „mai aşezată“.

„Adevărul": Este mai greu acum, de când ai un copil mic?

Iuliana Tudor: Nu ştiu dacă este mai greu, dar este mai frumos! Am revenit la programul încărcat de dinainte de sarcină, dar sunt mai motivată pentru că ştiu că fiecare zi începe avându-l pe el în braţe. Pentru o mamă nu există răsplată mai mare! Cred că este mai greu pentru cei din jurul meu, care au nevoie de „bon de ordine", prioritar fiind, întotdeauna, Tudor. Este singurul pentru care îmi ţin telefoanele pe silent. El este centrul universului meu. De când a apărut Tudor, restul lumii porneşte de pe locul doi! Dar organizarea e cheia! Au trecut primele două săptămâni de când a reînceput emisiunea şi cred că am reuşit să îmbin orele petrecute în TVR cu programul copilului meu. Toată lumea îmi spune că va fi mai greu de acum înainte, dar Tudor s-a obişnuit cu noul program şi cu noua Iuliana.

Citiţi şi:

Titus Munteanu, „profesorul“ care lansează vedete

Cum este „noua" Iuliana Tudor?

Varianta upgrade a primeia. În mare parte are cam aceleaşi defecte şi calităţi. Dar acum este mai responsabilă şi un pic mai echilibrată. Nu mai sunt atât de impulsivă. M-am aşezat, trebuie să fiu mai liniştită pentru copilul meu.

Te solicită mult?

 Iuliana Tudor

image

Categoric. Îmi doresc să mă bucur cât mai mult de experienţa maternităţii, pe care mi-am asumat-o ca pe o „slujbă" full-time. Noaptea este cuminte, se trezeşte doar cât să-l alăptez de două ori. Deocamdată, este dependent de mine. Este hrănit cu lapte praf doar vinerea, când vin la emisiune. Zâmbesc şi spun că este „sacrificiul" pe care îl face pentru emisiunea „O dată-n viaţă". Îl voi alăpta cel puţin până la şase luni, aşa cum scrie la carte, şi din acest motiv nu mi-am impus restricţii alimentare.

Cum a fost revenirea la TV după cinci luni de absenţă?

Dacă mă întrebai în urmă cu o săptămână, în ziua emisiunii, nu ştiam ce să răspund. Vineri seara, la prima ediţie, după primele cinci minute de direct, m-am relaxat şi lucrurile au mers de la sine. Este exact ca mersul pe bicicletă. Nu se uită!

„O dată-n viaţă" este difuzată pe acelaşi interval orar cu „Românii au talent". Ai avut emoţii din acest punct de vedere?

1978 Iuliana, la vârsta de 7 luni

image

„O dată-n viaţă" are avantajul celor şapte sezoane pe care le-am lăsat în urmă. Am reuşit să ne formăm un public fidel care ne urmăreşte constant. Sigur că orice nou format bine calculat aduce cu sine un boom de audienţă, însă eu sunt adepta lucrurilor demonstrate în timp. Când am început emisiunea „O dată-n viaţă" era pe piaţă „Dansez pentru tine". Deci, întotdeauna am avut rivali puternici. Dar am pornit la drum gândidu-ne să facem un program de calitate, care să răspundă aşteptărilor telespectatorilor de la postul public, nu ne-am gândit neapărat la concurenţă. Desigur, este firesc să te raportezi la un produs mare, însă nu aceasta este miza pe care ne-am propus-o. Am avut cifre puternice, am fost lideri de piaţă cu câteva ediţii speciale, dar ne-a interesat să rămânem pe termen lung în atenţia publicului. Ca oameni de televiziune, am vrut să nu avem ce ne reproşa. Formula emisiunii a prins foarte bine, datorită lui Titus Munteanu, autorul proiectului, care, împreună cu Elise Stan, producătorul emisiunii, cu mine, dar, şi cu o echipă de nota 10, am reuşit să transformăm acest show într-una dintre cele mai de succes emisiuni ale Televiziunii Naţionale. Ani buni am rămas pe o poziţie foarte bună, fiind programul numărul unu al TVR. La fiecare ediţie de Crăciun, am fost lideri de piaţă, avand invitaţi ca Florin Piersic sau Stela Popescu.  

Mai ai emoţii?

1999 Desenând graffiti

image

Întotdeauna. Am spus că atunci când nu voi mai avea emoţii voi renunţa la televiziune. Când nu mai ai emoţii în meseria aceasta înseamnă că a devenit un job oarecare. Fiecare emisiune este o nouă provocare. Mă adresez altor invitaţi, care vin din domenii diferite, iar unii dintre ei nu au de-a face cu scena. Rolul meu este să-i familiarizez cu platoul,  cu portul popular pe care îl îmbracă şi cu repertoriul ales. Este foarte important ca oamenii să se simtă în largul lor şi să trăiască, o dată-n viaţă, o experienţă de neuitat.
 

2000 Studentă la Facultatea de Drept

image

O secvenţă parcă desprinsă dintr-un film: în 1999, erai chemată de pe peronul gării din Brăila, direct la televiziune, pentru un concurs. Cum ar fi arătat viaţa ta dacă nu ar fi existat acel moment al schimbării?

Poate ar fi fost monotonă sau poate aş fi excelat în alt domeniu. Nu pot să-mi imaginez în detaliu o altă viaţă decât cea pe care o trăiesc acum. Cu ani în urmă, visam să devin magistrat şi chiar mă pregătisem pentru această carieră. Dar în anul patru de facultate am fost chemată la un concurs la TVR şi, la o săptămână distanţă, intram în direct. Cei care m-au ales au intuit că pot face bine treaba asta. Şi le sunt recunoscătoare. Se pare că au avut dreptate. Episodul cu gara l-am mai povestit: veneam de la un concurs de  folclor de la Brăila, când profesoara mea de canto mi-a telefonat şi mi-a spus să merg la Bucureşti, la un concurs organizat de TVR...

Deci aveai o legătură cu folclorul chiar înainte de a intra în televiziune..

2001 La filmări,la Muzeul Satului

image

Am început să studiez folclorul în adolescenţă, când mergeam la Şcoala Populară de Artă. Dar l-am descoperit cu adevărat mai târziu, după ce mi-am dat seama că trăiam într-o uşoară ignoranţă, aşa cum se întâmplă cu foarte mulţi tineri care strâmbă din nas când aud de muzica populară. Mergând pe teren, mi-am dat seama că folclorul există în mod real, că nu este revigorat doar la emisiuni TV. Am mers în sate, am făcut culegeri de folclor... În adolescenţă mergeam la festivaluri pentru că-mi plăcea ideea de competiţie, însă era un hobby, nu îmi doream neapărat o carieră în acest domeniu.

2003 La fereastră, tot la muzeu

image

Ai absolvit Universitatea Naţională de Muzică, secţia pedagogie muzicală. De ce ai urmat o facultate cu profil artistic după ce făcusei deja Dreptul?

După ce am intrat în televiziune, am lucrat în principal la emisiuni muzicale. Şi pentru că mi-am dorit un produs de calitate, nu o emisiune făcută „după ureche", trebuia să vorbim în aceiaşi termeni, iar eu am simţit că am lacune. M-am pregătit doi ani, am dat admitere şi aşa a început povestea cu Conservatorul. 

Vreau să îi las pe alţii să aprecieze ce plusuri şi minusuri am. Publicul este mai în măsură să îmi evalueze calităţile profesionale decât aş face-o eu.

" Sunt îndrăgostită de Iuliana Tudor. Am lucrat cu ea înainte să nască şi s-a ocupat de emisiune în detaliu, centimetru cu centimetru. Toată consideraţia pentru această fată! "
Stela Popescu actriţă

Obiectul Adevărului

image

''O icoană pictată pe sticlă este primul cadou pe care l-am primit în cadrul unei ediţii a emisiunii «O vedetă populară», desfăşurată la Cluj în 2002. "

În casa bunicilor

Ce ne poţi spune despre copilăria ta?

Sunt singură la părinţi. Copilăria am petrecut-o la bunicii mei, într-un sat din Prahova. Am trăit povestea clasică copilului crescut la ţară, la bunici. Aveau o turmă de oi, mergeam pe deal,culegeam mure, ascultam poveşti despre război. La sat înveţi respectul pentru cei vârstnici şi pentru semeni în general, rugăciunea înainte de masă, să saluţi când întâlneşti un om pe drum etc. Lucruri simple care sunt baza educaţiei. Şi copilul meu va avea contact cu acea lume.

S-au făcut speculaţii în legătura cu sănătatea ta, s-a spus chiar că ai fi avut leucemie. De ce s-au vehiculat astfel de zvonuri?

Am fost sinceră şi am considerat că atunci când spun ceva legat de viaţa personală nu este deloc interesant. De aceea am şi vorbit în termeni generali despre sarcina mea, fără să intru în detalii care ţin de intimitatea oricărei femei. Una este să spui că ai avut o sarcină cu risc - ceea ce am afirmat eu - şi cu totul altceva să exagerezi, să interpretezi cum au făcut cei de la publicaţia respectivă. Tocmai pentru a limita interpretările, n-o să mai fac niciun comentariu în acest sens. A fost un episod neplăcut, m-a lovit brutal, dar am depăşit momentul şi mi-am învăţat lecţia.

Ce locuri te-au impresionat în desele tale călătorii?

În primul rând România. Cu „O vedetă populară" am călătorit timp de şase ani, cinci zile pe săptămână. A fost foarte greu, pentru că stăteam acasă doar două zile, duminică şi luni, apoi îmi făceam bagajul şi plecam prin ţară, unde aveam de realizat două emisiuni, una pentru TVR Internaţional, alta pentru TVR 1. Oamenii erau dornici să arate ce aveau mai de preţ, pentru că era o emisiune care arăta locurile din punct de vedere turistic, dar şi din perspectiva culturii tradiţionale. Am găsit multe locuri interesante. E păcat că nu ştim să valorizăm ceea ce avem. În lume am călătorit cam peste tot. Mi-au plăcut Grecia, Roma, Londra, Bercelona... America, în schimb, nu mi-a plăcut deloc.

"Am trăit povestea clasică copilului crescut la ţară, la bunici. Aveau o turmă de oi, mergeam pe deal, culegeam mure, ascultam poveşti despre război.''

Carte de vizită

- Data şi locul naşterii: 16.06.1977 la Băicoi, judeţul Prahova
- Este căsătorită cu Răzvan Văcăroiu
- Are un copil, Tudor Cristian
- Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi a Universităţii Naţionale de Muzică, secţia Pedagogie muzicală
- A prezentat teledonurile TVR, festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia - Folclor, „Maria Tănase“, Gala TVR 50, România din suflet, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie.
- A prezentat la TVR emisiunea „O vedetă populară“
- A primit premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune, pentru „O dată-n viaţă“.

Testul Adevărului

Elise Stan

Este un mentor pentru mine.  Este producătoarea emisiunii şi omul care m-a format. Dar este infinit mai mult: prietenă şi mamă de multe ori şi între noi nu e nevoie de multe cuvinte.

image

Titus Munteanu

L-am cunoscut la „O dată-n viaţă" şi am fost onorată să lucrăm împreună. Mi-a acordat libertate totală şi a avut încredere în mine de la început.

image

Florin Piersic

Uriaş! Am stat două zile la filmări cu el, are forţă, rezistenţă şi talent. Noi eram terminaţi de oboseală şi dumnealui întreba: „Gata? Nu mai filmăm o zi?".

image

Stela Popescu

M-a impresionat energia sa molipsitoare, rapiditatea cu care reţine un volum uriaş de material artistic şi disciplina după care îşi face meseria. Jos pălăria!

image

Loredana

Profesionistă. Cu majuscule. A ţinut să facă lucruri ieşite din comun. Am ales la nivelul repertoriului şi dansului lucruri în premieră pentru ea şi unicat pentru noi.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite