O inimă bolnavă se va putea vindeca singură, susţin cercetătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai puţin de cinci ani, cercetătorii speră ca o inimă cu probleme să fie capabilă să repare singură prejudiciului cauzat de stop cardiac sau de vârsta înaintată.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o tehnică pentru transformarea ţesutului conjunctiv ordinar în celule musculare în interiorul inimii. Conform The Telegraph, această metodă funcţionează într-un mod similar celulelor stem, dar în loc de creşterea noilor celule în afara corpului, tehnica presupune schimbarea celulelor, atunci când este necesar.

Aproximativ 700.000 de oameni din Marea Britanie suferă de insuficienţă cardiacă, pentru că inima nu îşi poate reveni după un atac.

Problema principală este că, atunci când celulele musculare ale inimii (cardiomiocite) mor în timpul unui atac, nu există nicio modalitate de a le reactiva, iar ţesutul conjunctiv din jur, cunoscut şi sub denumirea de fibroblast, nu poate prelua rolul lor.

Acum însă, profesorul Deepak Srivastava de la Institutul Gladstone, Universitatea din California, şi echipa sa, susţin că au descoperit o modalitate de a transforma fibroblastele în cardiomiocite.

Totul constă în administrare a trei substanţe - cu ajutorul unui tub artificial numit stent - în sânge, declanşând această transformare, în decursul unei zile.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite