Cum arată cimitirul viitorului: un zgârie-nori cu 34 de etaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitectul Riccardo Manfrin este autorul unui proiect inedit - un cimitir vertical cu 34 de etaje, unde ar încăpea 60.000 de trupuri neînsufleţite. Planul construcţiei futuriste a fost prezentat la Milano, loc în care ar urma să fie şi inaugurat primul zgârie-nori de acest tip.

Având în vedere că, în Milano, se înregistrează aproximativ 16.000 de decese pe an, iar suprafaţa unui cimitir este cuprinsă între 25.000 şi, respectiv, 678.624 de metri pătraţi (din care 80.000 de metri pătraţi reprezintă spaţiul verde), crearea unei structuri verticale cu impact redus asupra mediului şi orientate spre consolidarea zonelor verzi pare a fi soluţia ideală propusă de arhitectul Riccardo Manfrin.

Cimitirul-turn se va întinde pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, clădirea va avea 34 de etaje, 4.000 de "săli dedicate" unei capacităţi de până la 60.000 de cadavre şi o grădină de 16.500 de metri pătraţi.

În plus, vor fi locuri luminoase, cu aer condiţionat, şi condiţii de siguranţă pentru serviciile religioase. Proiectul "Cielo-Infinito" ("Cer Infinit") permite optimizarea spaţiului şi o reducere substanţială a costurilor de piaţă şi a timpului de aşteptare, potrivit site-ului oficial

Mai mult decât atât, aceasta ar putea deveni un punct de referinţă pentru oraş, o parte semnificativă a turnului fiind dedicat[ iniţiativelor culturale şi expoziţiilor de opere de artă.

image
image
image
image

sursa foto: cielo-infinito.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite